От Wall Street Journal преди време нарекоха колекцията му от

...
От Wall Street Journal преди време нарекоха колекцията му от
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Роман Абрамович и неговите любови за милиони

От Wall Street Journal преди време нарекоха сбирката му от яхти, първокласни коли, частни самолети, вили и мезонети по целия свят “Римската империя. ” Това, което обаче не помниха да упоменат, е, че този човек има и забележителна сбирка от съпруги и, да ги назовем, извънбрачни приятелки. И макар че в последно време на главата му се струпаха съществени беди, нашият воин, съветският милиардер Роман Абрамович, не се отхвърля от любовта.

Въпреки че от четири години, откакто се разведе с третата си брачна половинка, публично се води сингъл, импровизирано 55-годишният Абрамович не е преставал да има връзка и да бъде влюбен. Последната му тръпка е с 30 години по-младата съветска актриса Александра Корендюк.

 Яхтата на Абрамович – Луна

Светската хроникьорка Божена Ренска разказва новото момиче на милиардера като “не някоя първокласна фръцла, а по-скоро хипстърка, доста млада и безумно забавна. ” Колко дълго ще се задържи в живота на олигарха Корендюк и дали въобще това ще стане, времето ще покаже. А какъв брой и кои са “момичета на Абрамович ” преди Корендюк, ще разберете в този момент.

Ах, първата обич – невероятно вълнуваща и вълнуващо невъзможна! Роман среща Виктория през 1983 година, когато е първокурсник в Ухтинския механически университет. Толкова са опиянени от младата си обич, че не могат да понесат да са разграничени даже за час. На всички студентски забави танцуват единствено един с различен и употребяват даже най-малкия мотив, с цел да си откраднат целувка. Вика по този начин е завъртяла главата на Роман, че той занемарява следването и единствено половин година откакто е признат, стопират студентските му права.

На влюбения Роман обаче не му дреме за университета, нито за роднините, които въобще не утвърждават връзката му с Вика. Той обаче е решен да се ожени за нея и точка по въпроса. Само да изкара наложителната военна работа – какво са някакви си две години, когато двама души се обичат същински и им следва да изживеят цялостен един живот дружно! Уви, любовните връзки сред двамата завършват тъкмо като в шлагера на Емил Димитров “Нашият сигнал ”.

След като излиза от казармата през 86-а, Рома свири ли, свири под прозореца й сигнала “от песничка, която бях й пял ”, само че нея я няма никаква да се покаже. С оскърбление той научава, че до момента в който е отбивал военната си тегоба, Вика се е хванала с по-възрастен, женен мъж и небрежно го е разлюбила.

Но историята не свършва дотук. Вече милиардер, Абрамович поръчва на бодигарда си да намери първата му и очевидно незабравима обич и да му я докара в московския му офис. Срещата сред някогашните влюбени се състои през 2001 г.  По това време Виктория живее с 54-годишния си брачен партньор и 11-годишната им щерка.

Не се знае сигурно по какъв начин е протекла срещата, обаче съгласно една другарка на Вика Абрамович бил толкоз разчувствуван и вдъхновен да я види още веднъж, че предложил да й купи палто за 30 хиляди $. Въпреки че Вика изрично отказала под претекст, че сходен подарък би подразнил мъжа й, Роман дигнал мизата с предложение за сантиментален уикенд в Париж.

Дали уикендът се е състоял обаче? За това приятелката мълчи и до ден сегашен.

Абрамович се среща с първата си брачна половинка, Олга Лисова, през 1987 година в едно кафене в Ухта, Коми, където по това време работи като монтьор в “Мосспецмонтаж ”. Въпреки че още го боли сърцето от скорошната разлъка с Вика, Роман взема решение да даде късмет на любовта. Жени се за Олга и осиновява двегодишната й щерка от предходна връзка, Настя. Освен в брака, двамата се впускат дружно и в частния бизнес с производството на гумени играчки.

С времето се оказва, че Олга има доста по-добри предприемачески качества от тези на брачна половинка си. И до момента в който всичко върви добре в бизнеса, бракът им въобще не е от щастливите – най-много тъй като Роман прекомерно постоянно върви “на боулинг с другари ” и се връща в дребните часове на нощта. Когато Олга схваща, че в Москва няма боулинг зали, които да са отворени до 3 сутринта, й излиза наяве, че Роман й изневерява. “Боулингът ” в действителност се е състоял в спалнята на някоя си Ирина Маландина.

Развеждат се през 90-та – добродушно, без кавги и сълзи. Както и без деца. Всъщност това е една от главните аргументи за неуспеха на брака им. След Настя Олга не може да има повече деца, а Роман копнее за свои, освен това доста. Тях ще му ги даде точно любовницата Ирина.

Казват, че когато си влюбен, се намираш на седмото небе от благополучие. В случая с Роман и Ирина, те се намират безусловно там, в небето. Тя е 23-годишна русокоса стюардеса от “Аерофлот ”, която по време на цялостен един полет не стопира да го залива с питиета и усмивки. Когато стартират връзка, Абрамович към момента не е приказно богат, само че е на път  да стане. Бизнесът му върви стремително нагоре, а той самият е подготвен да обърне нова страница в персоналния си живот.

Урежда небрежно развода с Олга и се врича във безконечна честност на Ирина Маландина. По всички параграфи този брак може да се дефинира като благополучен. Бившата стюардеса ражда на брачна половинка си пет деца – три дъщери и двама сина. Освен съвършена майка и брачна половинка, тя се оказва и амбициозна интелектуалка – през 2001-а, до момента в който е бременна с четвъртото им дете, се записва да учи история на изкуствата в Московския университет. И всичко наподобява отлично. Но единствено на пръв взор.

С прогресивното повишаване на благосъстоянието на Абрамович, параноите на Ирина се ускоряват. Все по-често стартира да сменя номера на телефона и адресната си регистрация, тъй като се опасява тя и децата да не станат жертви на роящите се врагове на брачна половинка й. Където и да отидат, с тях се движи защита – на спектакъл, на кино, на детски рожден ден… 24 часа дневно те са държани под око, а това прави всекидневието им на моменти отвратително. Въпрос на време е Ирина да намрази този живот в клетка. Пък въпреки и златна.

Когато се стига до развода, още веднъж всичко минава като при предходния – без чупене на чинии, адвокатски пререкания и драми. По някакво иронично стичане на условия, бракът им завършва там, където и го подписват преди 16 години – в Чукотка. Ирина получава удовлетворена сума като отплата – някъде към 300 млн. $, няколко парцела в разнообразни страни, както и правото да употребява яхтата и самолета на някогашния си мъж, когато и както откри за добре.

Освен това Абрамович упорства да продължи да извършва всичките си бащински отговорности относно  възпитанието и образованието на децата – нещо, за което Ирина не го попречва по никой метод и до ден сегашен.

След развода Ирина се открива в Лондон и най-сетне получава опция да живее живота, който й харесва – усамотен и непретенциозен, надалеч от публичния интерес и ненаситните за ключки и кавги медии.

Роман среща брачна половинка номер 3 на мач сред “Челси ” и “Барса ” в каталунската столица през 2005 година На вечерята след мача Дашенка му е показана като дъщерята на нефтения магнат Александър Жуков, а притежателят на победилия тим незабавно си пада по нея. По това време и двамата са обвързани, само че това не им пречи да стартират бурна връзка, развиването на която камерите на папараците запечатват най-вече на палубата на луксозната яхта на олигарха Eclipse.

Tук е мястото да споменем, че съветската преса, а и общност до последно не имат вяра, че тази връзка ще има бъдеще и  че ще прерасне в освен това от яхтен флирт по бански. Но какъв брой единствено бъркат всички! Двамата се женят  през 2008-а.

Даша Жукова се оказва цялостна диаметралност на предходната госпожа Абрамович – тя е екстровертна, пъстра, обича вниманието, както и да излага живота си на показ в медийното пространство. Тъй като от дребна се увлича по изкуството, благодарение на брачна половинка си съумява да извърши своя отколешна фантазия да открие музей за модерни изкуства в Москва. “Гараж ” се трансформира в нейно трето обичано дете наедно с двете биологични, които ражда на Роман – Арон и Лея.

Освен като галеристка и изкуствовед, Даша печели лайкове и като фешън инфлуенсър и дизайнер на личния фешън бранд Kova & T. Роман я обсипва с дарове с мотив и без мотив, води я на почивки в Сен Барт и Портофино, и въобще животът им се развива като по холивудски сюжет. Но като всеки филми този има край.

От фотоси на влюбените Даша и Рома и техните деца, таблоидите превключват на пикантни истории за хипотетични връзки на милиардера с разнообразни красиви и съумели дами: прима-балерината Диана Вишнева, журналистката Анна Суботина (която даже му посвещава цяла глава в записките си) и светската тигрица Надежда Оболенцова.  Но Даря  също не изостава – на нея пък приписват флирт не кого и да е, а с Леонардо ди Каприо. Така де, тя е момиче, което не би се примирило с нещо по-различно от холивудско качество!

Кой с кого спи отвън фамилното ложе по време на траялия 10 години брак не е толкоз впечатляващо, колкото сумата, с която Даша си потегля от него. Защото тя възлиза почти на един милард $, което е една деста от капитала на брачна половинка й. Официалната разлъка на семейство Абрамович заема четвърто място в класацията на най-скъпите разводи в историята.

Как бих могла да завърша тази съвсем 40-годишна разходка обратно във времето и любовния живот на един от най-богатите хора в света с изключение на с една мечтателна въздишка: Ех, друго си е да си момиче на Абрамович!

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР