От всички модели на Porsche най-търсеният през първата половина на ...

От всички модели на Porsche най-търсеният през първата половина на

Най-търсеният модел на Porsche е Cayenne

От всички модели на Porsche най-търсеният през първата половина на 2022 година на пазара на нови коли остава Cayenne. За този срок огромният SUV на немската марка е продаден в тираж от 42 хиляди екземпляра. На второ място в гамата на Porsche паркира по-малкият Macan с 38 хиляди продадени бройки. Въпреки компликациите с обезпечаването на съставни елементи за произвеждане напълно електрическият Taycan натрупва съвсем 19 хиляди продажби и изпреварва Panamera (15,6 хиляди доставки), заяви "Труд бг ".

През 2020 година от завода излезе милионният Cayenne.

През това лято Cayenne чества своята 20-а годишнина от въвеждането на първата генерация. Моделът се трансформира в същински бестселър и надмина 1 милион продажби още през 2020 година През миналата 2021 година са продадени над 80 000 екземпляра от първия SUV на марката.

Трите генерации Porsche Cayenne трансфораха модела в бестселър на марката.

В сложната настояща конюнктура Porsche записва 5% общ спад на продажбите по целия свят в съпоставяне с първото полугодие на 2021 година Пазарът на премиум колите е мощно обиден не единствено от неналичието на елементи за произвеждане, само че и от възобновяването на коронавирусната пандемия в Китай, войната в Украйна и икономическата рецесия. Най-голям е спадът на търсенето точно в Китай - 16%.

На европейския пазар обаче Porsche отбелязва 7% растеж, а съответно на родния си пазар в Германия нарастването на продажбите е 5%. В Съединени американски щати немският производител се сблъсква с компликации при превозването на колите поради нарушените канали за доставки. Въпреки това американци са закупили над 32 хиляди леки коли с марка Porsche.

Източник: skandal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg