От всички кандидати от региона ще бъдат избрани общо 80

...
От всички кандидати от региона ще бъдат избрани общо 80
Коментари Харесай

IT специалисти могат да кандидатстват в първия хакатон на UniCredit Bulbank

От всички претенденти от района ще бъдат определени общо 80 експерти.

© Pexels Още по тематиката
Българска онлайн платформа цифровизира правните услуги
14 авг 2017
Изпълнителният шеф на Pernod Ricard пред " Капитал "
14 авг 2017
Публиката ще има опция да дефинира районните спечелили
10 авг 2017

Софтуерни експерти и финтех разработчици могат да аплайват в първия хакатон за Централна и Източна Европа на UniCredit Bulbank, проведен в партньорство с интернационалния акселератор ABC. Той ще се организира на 2 и 3 септември в Любляна, а участниците, които за това време предложат най-иновативните софтуерни решения в региона на финансите, ще получат финансиране до 10 хиляди евро. Желаещите да се включат би трябвало да попълнят формуляра за кандидатстване не по-късно от 24 август. В хакатона могат да се включат външни разработчици, представители на започващи финтех и софтуерни компании, както и чиновници на UniCredit Bulbank.

Задачата в конкуренцията

Целта на самодейността е да предизвика ексцентричното мислене на участниците, които ще имат за задача да решат редица провокации, свързани с новата платежна инструкция PSD2, която дава право на финансовите институции на Европейския съюз да дават директен достъп до сметките на клиентите, ако преди този момент те са дали единодушието си.

Опирайки се на ревизираната инструкция за платежни услуги, конкуренцията ще би трябвало да предложи решения на това по какъв начин да се употребява информацията от потребителските сметки, с цел да се сътвори стойност. От UniCredit дават образец с създаване на платформи за разбор на потребителски данни за даване по-добро потребителско прекарване.

Отборни решения

От всички претенденти от района ще бъдат определени общо 80 експерти – самостоятелно или с екип, които да се включат в конкуренцията. На място ще образуват екипи от най-вече осем души и в продължение на двата дни ще създават решения по заложените проблеми.

Участниците ще би трябвало да разработят хрумвания за генериране на стойност за клиентите и банката, а на финала на хакатона най-хубавите от тях с изключение на финансиране в размер до 10 хиляди евро ще получат и опция да показват плановете си пред мениджърския екип на UniCredit Bulbank за Централна и Източна Европа.

" Хакатонът на UniCredit за Централна и Източна Европа дава опция на групата да се възползва от своята лидерска позиция в Централна и Източна Европа, както и още повече да стабилизира своя бизнес в района. Хакатонът ще притегли млади гении, които са свързани или не с банковия поминък и основават нови използвани решения ", разяснява за медиите Карло Вивалди, шеф на UniCredit за района.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР