От времето на комунизма следствените арести се използват за средство

...
От времето на комунизма следствените арести се използват за средство
Коментари Харесай

Адвокат: Впечатляващо е усърдието, с което прокуратурата изтезава Иванчева и Петрова

От времето на комунизма следствените арести се употребяват за средство за изтръгване на показания от следствените лица. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия юристът и правозащитник Михаил Екимджиев във връзка разпратените от омбудсмана Мая Манолова до медиите фотоси на килията, която населяват към този момент седем месеца някогашната кметица на "Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

В следствените арести месеци наред обитават при средновековни условия невиновни по правовавата хипотеза хора. След това всички плачем в Страсбург, както ще стане и в този момент, съобщи Екимджиев.

Специално за делото Иванчева впечатляващо е усърдието, с което прокуратурата изтезава тези дами, впечатляващи са показността и зрелищността на техния арест. Тук има някаква паралегална цел, има някакво подстрекателство - "дори да не ви осъдим, ще ви покажем какво се случва с човек, който се грижи за градинки и зелени площи вместо да се грижи за ползите на строителните бизнесмени ", уточни юрист Екимджиев.

Имаше интервал, в който следствените арести бяха с доста по-тежки условия, бяха подземен. Това, което се вижда в тази ситуация с Иванчева, е единствено върхът на айсберга. В арестите има заразни заболявания, има гризачи. Нищо значително не се прави в тази посока, просто страната добродушно заплаща за безхаберието на прокурори и следователи, за които е значимо да има едно място, където да се санкционират авансово невиновни хора, сподели още юрист Михаил Екимджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР