От вота на недоверие печелят и правителството, и опозицията, заяви

...
От вота на недоверие печелят и правителството, и опозицията, заяви
Коментари Харесай

Евелина Славкова: ПП-ДБ са големите губещи! Двулични са, реагират както им е по-изгодно

От вота на съмнение печелят и държавното управление, и опозицията, съобщи в ефира на БНР социологът от Изследователски център „ Тренд “ Евелина Славкова.
Според нея с вота опозицията демонстрира жизнеспособност. Тя подсети, че това е втори избор на съмнение.
„ Със сигурност се пробват да покажат мощна опозиционност. Смятам, че миналите напълно неотдавна локални избори демонстрираха в най-голяма степен има ли опозиционност или не. Не видяхме мощна вълна против ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи “, означи социологът в изявление за предаването „ 12+3 “. В този смисъл тя счита, че тази опозиционност не е задоволително мощна.
Според Славкова е доста мъчно да се разбере за какво е „ тази непрекъсната война с ДАНС и настояването на оставки “:
„ Разклащането на институции, влизането в спор сред институции в обстановка, която не наподобява розово освен в България, само че и отвън нея, считам, че по скоро ще изгубят ръководещите, в сравнение с ще завоюват. Не слушам причини за какво желаеме да махнем този човек – тъй като е назначен от президента не е мотив “.
Тя акцентира, че при ПП-ДБ постоянно се следи лицемерие. По думите й те реагират на другите обстановки съгласно това кое им е по-изгодно.
Коалицията е извънредно разтърсена, само че нито една от политическите сили, част от нея, няма да даде обратно, тъй че да я счупи дефинитивно, изрече мнението си социологът и добави:
„ Нито една от политическите сили не вижда някаква облага в политически проект от това държавното управление да си отиде. Колкото и разтърсено и несигурно да наподобява, толкоз по-дълго считам, че то ще успее да издържи “.
По думите й е обикновено партия ГЕРБ да не поддържа бюджета, тъй като след ротацията точно те ще би трябвало да го извършват. Според нея ще има корекции в проектобюджета сред първо и второ четене.
Големите губещи от тази сглобка не са нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи, а това са ПП-ДБ, разяснява още Евелина Славкова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР