От Volvo Cars анонсираха нов амбициозен план, според който прастмасите използвани

...
От Volvo Cars анонсираха нов амбициозен план,
според който прастмасите използвани
Коментари Харесай

25% от пластмасите в колите на Volvo ще са от рециклирани материали

От Volvo Cars анонсираха нов упорит проект, според който прастмасите употребявани във всяка нова кола на марката, произведена от 2025 година, ще бъдат направени от рециклирани материали. Успоредно с това, от компанията също по този начин призовават доставчиците за автомобилната индустрия да работят в още по-тясно сътрудничество с автомобилните производители, за да разработят последващо поколение компоненти, които да бъдат допустимо най- екологично устойчиви, с главен акцент върху използването на рециклирана пластмаса.

За да показва отдадеността си към идеята, както и действителното и приложение, от Volvo показват специфична версия на plug-in хибрида си XC60, която е идентична като техника със серийната версия на автомобила, само че огромна част от пластмасовите й детайли са сменени с такива, направени от рециклирани материали.

“Volvo Cars е отдадена на това да минимализира отпечатъка си върху околната среда ”, разяснява Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на компанията. “Грижата за околната среда е една от основните ценности на Volvo и ние ще продължим да намираме нови способи, с цел да я внедрим в нашия бизнес ”.

В специфичната версия на XC60 са използвани базови материали от риболовен мрежи и въжета, пластмасови бутилки и отпадъчни материали от текстилната индустрия. Рециклираните материали са влезнали в употреба при изработката на тунелната конзола, подовото покритие, седалките, шумоизолацията и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР