От Витлеем до Рим - коронавирусът хвърли сянката си върху

...
От Витлеем до Рим - коронавирусът хвърли сянката си върху
Коментари Харесай

COVID-19 осуети коледните празненства по света

От Витлеем до Рим - коронавирусъ т хвърли сянката си върху коледните празненства по целия свят. Милиони хора бяха принудени да трансформират проектите си и да не бъдат с околните си поради блокадите и рестриктивните мерки.

Много малко хора посрещна тази година Витлеем, където се е родил Исус Христос. Святата нощ беше посрещната с гайди и барабани, само че нямаше съвсем никой, който да ги чуе.

Службата в църквата „ Рождество ” във Витлеем е обичайно центъра на празника, като до преди пандемията събираше хиляди християни от целия свят. Службата беше закрита за гости тази година и беше предавана онлайн, като в църквата бяха позволени единствено духовници и няколко определени лица.

В Рим папа Франциск, духовният лидер на 1,3 милиарда католици, отслужи меса пред по-малко от 200 вярващи, всичките с маски.

Месата, която се отслужва в среднощ, беше изтеглена с два часа напред, с цел да бъде спазен вечерния час и вярващите да се приберат по домовете си преди него.

Германия беше принудена да затвори известните коледни базари, а белгийските жители можеха да посрещнат единствено един посетител. Британците бяха откъснати от света в навечерието на Коледа от блокадите, наложени поради новия вариант на ковид. Някои ограничавания по границата бяха анулирани за празниците, само че хиляди хора от други европейски страни посрещнаха Рождество Христово на пристанищата, гарите и летищата на Острова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР