От видеоприложението TikTok заявиха, че ще оспорват в съда административното

...
От видеоприложението TikTok заявиха, че ще оспорват в съда административното
Коментари Харесай

ТikTok ще съди Доналд Тръмп

От видеоприложението TikTok обявиха, че ще оспорват в съда административното решение на Доналд Тръмп за възбрана на известната китайска услуга, откакто Вашингтон съобщи, че тя е опасност за националната сигурност.

След повишението на напрежението сред двете най-големи стопански системи в света, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че TikTok може да бъде употребен от Китай за следене на местонахождението на федерални чиновници, основаване на секрети досиета на хора за изнудване и осъществяване на корпоративен шпионаж.

На 6 август американският президент подписа изпълнителна заповед, даваща на американците 45 дни да спрат да вършат бизнес с китайската компания-майка на TikTok – Bytedance.

Това е наредбата, която платформата за видео шерване ще нападна в съда.

“За да подсигуряваме, че се съблюдава върховенството на закона и че нашата компания и консуматори се третират заслужено, нямаме различен избор, с изключение на да спорен изпълнителната заповед на американската администрация пред правосъдната система ”, се споделя в известие на TikTok.

TikTok неведнъж отхвърли да е опасност за сигурността на Съединени американски щати, а Пекин дефинира възбраната на Тръмп като политическа операция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР