От векове божественото общува с хората чрез видения. Една от

...
От векове божественото общува с хората чрез видения. Една от
Коментари Харесай

Чудото в Зейтун (Египет), когато Дева Мария се явила пред хиляди свидетели

От епохи божественото поддържа връзка с хората посредством видения. Една от най-видните фигури в тези чудодейни феномени е Мария, майката на Исус. Има няколко свидетелства за нейни явявания като това в Гуадалупе или в португалския град Фатима.

Тези случаи елементарно се отхвърлят от скептиците като елементарни халюцинации, всеобща нервност или схеми за привличане на внимание. Но какво се случва, когато стотици хора видят едно и също привидение? Хиляди? Милион? Точно това се случило в Кайро, Египет, преди към 50 години…

На 2 април 1968 година мюсюлмански служащи от автобусното хранилище, ситуирано до храм в предградието Зейтун, виждат полупрозрачна женска фигура, стояща на покрива на църквата, от която излиза зарево. Хората видели Богородица на покрива.

Святото семейство в Зейтун

Зейтун е едно от местата, където се допуска, че Светото семейство е спряло по време на полета си към Египет, бягайки от изтребването на почтени от крал Ирод към 19 века по-рано.

От 2 април 1968 година до 29 май 1971 година Дева Мария се появява приблизително всяка седмица, изключително към празнични дни, на върха на коптската черква Св. Мария в Зейтун, с цел да я видят всички.

Това не било мистично привидение, забелязано от малцина; това било свръхестествено прекарване, възприемано от големи тълпи в продължение на години. А и се случи ло в преобладаващо мюсюлманска страна и в коптска черква.

Пресветата Дева Мария забелязана от стотици хиляди хора, в това число копти, католици, протестанти, мюсюлмани и даже всемирски марксисти, като някогашния египетски президент Абдел Насър. Предполага се, че това мощно му е повлияло в връзките му с християните, които по това време са били на прицел: върху къщите им били рисувани червени кръстове, с цел да ги маркират. Това бил и интервал на бързо разгръщане на ислямския фундаментализъм.

Може би Дева Мария пристигнала, с цел да смекчи това напрежение против коптите и другите християни в това доста уязвимо време.

Чудотворно събитие

Чудодейният темперамент на виденията привлякло цялото внимание на Египет. Съществуват черно-бели фотоси, показващи блестящо светеща фигура, Благословената Дева Мария на върха на църквата. Тя била съпроводена и от различен феномен.

Големи, светещи гълъби се движели бързо по небето и от време на време летели във обединения от два, седем или дванадесет и във формата на кръст. Тамян като от „ милиони цензори “ се извил към нея със сладко благоухание.

Имало мистериозни мигащи светлини, купчина от падащи звезди, като „ душ от диаманти, направени от светлина “, както си спомня един очевидец.

Случили се и доста чудотворни изцеления от слепота, полиомиелит, парализа, осакатяване и рак. Имало и духовни обръщания на мюсюлмани и други към християнството.

Правителството също стигнало до заключението, че нещо нереално се случва в Зейтун. В един миг управляващите даже проучили радиус от петнадесет благи за електронни устройства и прекъснали цялото зареждане в региона, само че Дева Мария траяла да се появява.

Предисторията

Историята обаче стартира доста по-рано, към 1920 година, когато коптският християнин Тауфик Халил Абрахам, който има това място земя в Зейтун, се кани да построи хотел там.

Тогава Богородица го посетила насън с молба вместо това да построи коптска черква в нейна чест. Ако го направи, тя дала обещание да извърши знамение там някъде в бъдещето.

През 1925 година църквата е приключено. След това, както било дадено, чудото се случило години по-късно, започвайки на 2 април 1968 година

Двама мюсюлмански чиновници от гараж забелязали жена на върха на църквата и помислиха, че е на път да се самоубие. Един от чиновниците, Фарук Мохамед Атва, извикал към нея „ Госпожо, не скачайте! “ Скоро се събрала навалица и схванала, че това не е елементарна жена, а самата Пресвета Дева Мария.

Виденията не престават с неотслабваща мощ, като Мария се появява за няколко нощи всяка седмица през идващите три години. Хора от целия свят почнали да идват в църквата Света Мария в Зейтун, с цел да видят чудодейните видения. Тълпите ставали все по-големи и по-големи. Според някои сметки 250 000 на върха идвали всяка вечер, с цел да следят Мария, появяваща се от небето.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР