От вчера, 13 юли 2022 година българското електронно издание Faktor.bg

...
От вчера, 13 юли 2022 година българското електронно издание Faktor.bg
Коментари Харесай

Руската прокуратура забрани българския сайт Faktor.bg

От през вчерашния ден, 13 юли 2022 година българското електронно издание Faktor.bg е неразрешено на територията на Руската федерация и не е налично за жителите й. Това оповестиха публицистите от Faktor.bg.

До това се е стигнало, откакто на 12 юли по искане на основния прокурор на Русия Игор Краснов " Роскомнадзор " е изпратил съобщение до хостинг-компанията на уеб страницата, основана в Германия. Номерът на уведомлението е 593280-НВ и е за нарушение на реда на разпространяване на информацията, оповестява сътрудниците от уеб страницата.

" Роскомнадзор " твърди, че Faktor.bg тиражира подправена и погрешна информация, която опонира на законите в страната и ползите на режима на Владимир Путин. В рамките на 24 часа от приемането на уведомлението Faktor.bg би трябвало да изтрие и отстрани тази рискова за тях информация, в противоположен случай наличието на електронното издание ще бъде неразрешено и ще стане недостъпно за жителите на Русия.

„ Немската хостинг компания уведоми навреме българския си клиент, само че Faktor.bg употребява правото си на безмълвен отвод и не се съобрази с неразбираемите и голословни искания на " Роскомнадзор ", нарушаващи всемирен правила като независимост на словото и опция за осведоменост.

Съобразяване с съветските претенции би означавало българското издание да се трансформира в съизвършител на незаконната и античовешка политика на режима в Кремъл. Не сме съгласни с обвиняванията, че Faktor.bg е разгласил погрешна информация, не се срамим от изявленията си и няма да се разкайваме пред терористи, мародери и всеобщи убийци. На регистъра на блокирани медии от през вчерашния ден може да се откри, че българското издание не е налично за съветските читатели “, пишат публицистите от Faktor.bg.

Според техни източници предлагането за възбрана е на дипломат Елеонора Митрофанова.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР