От “Възраждане пуснаха “бомба. Тя включва псувни, разкрития за изнасяне

...
От “Възраждане пуснаха “бомба. Тя включва псувни, разкрития за изнасяне
Коментари Харесай

Пеевски псува на майка Кирил Петков, Данс изнася секретна информация: От “Възраждане” пуснаха “бомба”

От “Възраждане ” пуснаха “бомба ”. Тя включва псувни, разкрития за изнасяне на секретна информация и още нещо… “Бомбата ” пусна Цончо Ганев от “Възраждане ”.
От “Възраждане ” пуснаха “бомба ”

“При спор Кирил Петков сподели на Пеевски, че той повече няма да продължава по този начин, При което Пеевски го напсува на майка и сподели, че ще продължава, а Кирчо си подви опашката и излезе.

Това държавно управление е нездравословно и всички назначения би трябвало да си отпътуват. Чухте ли през днешния ден по какъв начин медията “Капитал ” е достигнала до отчетите на ДАНС, които са секретни? Имам подозрения, че някогашният народен представител от ППДБ Петър Петров стана единият от заместниците в ДАНС. И запитвам той ли изнася секретна информация към една тъкмо избрана медия? Другите нямате достъп до тази информация. Това са вътрешните драми в ППДБ и ГЕРБ и Движение за права и свободи въпреки това. И ние от “Възраждане ” би трябвало да вземем страната на единия ли – не ”, разкри Цончо Ганев.
Зам.-председателят на ПГ на “Възраждане ” Цончо Ганев разяснява абсурда с избора на зам.-председател на Здравната каса в Народното събрание. А също и за какво Делян Пеевски напсува Кирил Петков на майка.

“Не е работа на “Възраждане ” ние да решаваме проблемите на двете корупционни сглобки ”, сподели Ганев.

“Имаме ясна и точна позиция, която и сега пазиме с причини все пак, което се случи в зала. Първо, когато беше импортирано невиждано да се направи подуправител на Здравната каса да се избира от Народното събрание, това беше цялостно нарушение на всички правила в страната. Защото подуправител се назначава от самата здравна каса. За да си угодят сами на сглобката и с цел да може да мине шефът на Здравната каса от ППДБ, ППДБ в лицето на Кирил Петков, Атанас Атанасов внесоха предложение, за което в зала ние, несъмнено, гласувахме срещу.

Искахме това предопределение да не е през Народното събрание, а да е през Здравната каса, както е било безусловно постоянно. Промени се законът.

Тогава бяхме изрично срещу и казахме, че не е работа на Народното събрание да се занимава с вътрешно-ведомствените драми на сглобката. Последваха номинации в здравната комисия за името. Въпреки подозренията за корупция, документите бяха признати и утвърдени. Ние отново гласуваме срещу.

Стигаме досега, в който тази номинация предходната седмица трябваше да се гласоподава. Сглобката обаче към този момент стартира да се кара сред себе си. Имат подозрения за корупция, имат вътрешна драма.

Днес, с цел да влезе точката за гласоподаване, без значение дали “Възраждане ” поддържаше точката, или не, комисия щеше да има. Такива са цифрите.

Преди да се стигне до гласуването, всички чухте какви вътрешни драми има в ръководството и по какъв начин цялото това нещо се отразява. Още в комисия е можело да се отхвърлят документите на претендента, тъй като се чака мнение на прокуратурата и ДАНС. Можеше изобщо да не се стига до зала.

Стигаме до самото гласоподаване,

в което четирима от управлението гласуваме срещу, другите не гласоподаваха. Така е, тъй като не е работа на опозицията да прокарва решения, които вътре в обединението не могат да създадат. Защото не може, когато излиза Кирил Петков и изяснява какъв брой са корумпирани ГЕРБ, през днешния ден, когато излизат ГЕРБ и изясняват какъв брой Кирил Петков е подкупен, и когато всичко това се случва в зала, не е работа на “Възраждане ” двете корупционни сглобки ние да им решаваме проблемите.

Става дума за същия корупционен модел като с избора на шеф на НЗОК. Не е имало срещи с нас, нито съм чувал за такива срещи. Когато се избираше шефът на Здравната каса, ние изложихме обстойно и на необятно причините този човек какъв брой е неспособен, по какъв начин не става и за какво не става. И гласувахме срещу него ”.

Според Ганев тези хора освен би трябвало да си вървят, само че и да бъдат подведени под отговорност.

Още вести четете в секция България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР