От утре пациентите ще имат достъп до лекарствени продукти, медицински

...
От утре пациентите ще имат достъп до лекарствени продукти, медицински
Коментари Харесай

НЗОК и фармацевтите подписаха анекс до септември за лекарствата по Касата

От на следващия ден пациентите ще имат достъп до лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за специфични медицински цели - това заяви ръководителят на фармацевтичния съюз Димитър Маринов след среща с управлението на НЗОК. По думите му диалогът е бил тежък, само че градивен и за двете страни.

" Подписахме анекс до края на септември. В него се планува въвеждане на контроли, които усъвършенстват контрола - предпазен. Тези контроли ще бъдат основани до 1 юли, до 1 септември ще се тестват и на процедура потеглят от 1 септември. Това са контролите, които усъвършенстват - в действителност се вкарва превантивния надзор в действително време и това ще облекчи работата и на лекари, и на фармацевти и ще понижи главоболието на пациентите с ненужно разкарване за промяна на предписания ", изясни Димитър Маринов, ръководител на Българския фармацевтичен съюз.

Той разясни, че по този метод лекарят доста мъчно ще може да сбърка диагноза, да предпише по-рано медикаментите, да предпише повече медикаменти и всичко, което се управлява по административен път от НЗОК. Маринов увери, че пациентите могат да бъдат спокойни.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР