От утре обявяват грипна епидемия в още три области у

...
От утре обявяват грипна епидемия в още три области у
Коментари Харесай

Ето за кои симптоми трябва да следим при грип

От на следващия ден афишират грипна зараза в още три области у нас - Ловеч, Пазарджик и Габрово.

Временни противоепидемични ограничения към този момент са в действие в Шумен и Бургас, а от през днешния ден и в Стара Загора. В Ловеч, Пазарджик и Габрово грипна зараза е оповестена от на следващия ден до 24 януари. Мерките включват прекратяване на образователната активност, на плановите съвещания на бременни дами и деца, на свижданията в болничните заведения, ускоряват се и ограниченията в детските заведения.

Характерно е, че стартира доста внезапно, с огромен пик, други години стартира по-късно, тази година грипът пристигна по-рано, съобщи доктор Таня Перчемлиева за Bulgaria ON AIR

За разлика от другите инфекции, грипът стартира внезапно, предизвестяват лекарите.

Характерната симптоматика този сезон не се разграничава по нищо от симптоматиката за грипа - внезапно начало - " както легнах здрав, станах болен ", висока температура, мощни болки, главоболие и суха дразнеща кашлица, посочи доктор Велимира Владимирова от Стара Загора.

Пловдивска област също е пред грипна зараза, защото случаите на заболелите се усилват фрапантно. Най-уязвимите групи са възрастните, децата, бременните и хората с съпътстващи болести. Често обаче затруднения може да настъпят след преболедуването на грип.

,,Когато завърши грипната зараза публично, стартира същинското броене на неговата цена. След сходно боледуване се усилва рискът от сърдечно-съдови произшествия, изключително при хора с диабет или друго съпътстващо заболяване``, разясни вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.

Експертите поучават да се носи защитна маска при скупчване на хора, да се съблюдава отдалеченост и честа стерилизация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР