От утре, 1 юли, системата за онлайн регистрация за ваксинация

...
От утре, 1 юли, системата за онлайн регистрация за ваксинация
Коментари Харесай

Системата за онлайн регистрация за COVID ваксинация временно спира работа

От на следващия ден, 1 юли, системата за онлайн регистрация за имунизация против COVID-19, налична на уеб страницата www.his.bg, краткотрайно стопира да действа. Това се постанова поради заявената от редица лечебни заведения неспособност целодневно, при цялостна работна седмица, да обезпечават задоволително медицински личен състав за слагането на ваксини против COVID-19, с оглед сезона на отпуските, осведомят от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

В тази връзка жителите с регистрирани към 01.07.2022 година дата и час за слагане на ваксина посредством онлайн системата следва да се извърнат към своя общопрактикуващ доктор или към съответната районна здравна ревизия за насрочване на нови дата и час за имунизация. В рамките на днешния ден записалите се в системата лица ще получат уведомление по телефон или е-поща, с което ще бъдат известени за смяната, прецизират от Министерство на здравеопазването.

Всеки, който желае да получи ваксина против COVID-19, с изключение на при своя персонален доктор или съответната районна здравна ревизия, може да го направи във имунизационните пунктове, посочени.

Педиатрични ваксини против COVID-19 се слагат в пунктовете, изброени.

Ваксинацията против COVID-19 остава най-сигурният метод да се предпазим от тежко боледуване, хоспитализация и дълготрайни последствия за здравето. Възрастните хора, както и всички други, чийто имунитет е отслабен, са изключително застрашени при заразяване със SARS-CoV-2. Хората, които принадлежат към тази рискова група и всички, страдащи от хронични болести, е целесъобразно да се имунизират против COVID-19 допустимо най-рано, поучават още от ведомството.

Повече информация за имунизацията при възрастни и хора, страдащи от разнообразни болести, можете да намерите.

Информация за COVID-19, имунизациите и имунизацията можете да намерите на уеб страницата и на фейсбук страницата „ Плюс мен “ - част от самодейността на Министерството на опазване на здравето за разпространение на изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР