От украинските ВВС отрекохаУкраинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили

...
От украинските ВВС отрекохаУкраинските системи за противовъздушна отбрана са унищожили
Коментари Харесай

МО на Русия съобщи за унищожени две установки Пейтриът в Одеска област

От украинските Военновъздушни сили отхвърлиха

Украинските системи за противовъздушна защита са унищожили всичките 13 безпилотни самолета, които Русия е изстреляла против Украйна при последната си офанзива, оповестиха въоръжените сили на Украйна. 

В изказването в Телеграм на украинските Военновъздушни сили се споделя, че Русия е изстреляла и две балистични ракети " Искандер ", само че не прецизира какво се е случило с тях.

Но след това съветското министерство на защитата заяви, че ракетите " Искандер " са унищожили две пускови установки за ракети земя-въздух " Пейтриът " и радар в украинската област Одеса, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нападението е осъществено в региона на селището Южное, заяви ТАСС, като се базира на изказване на министерството. Агенцията прибавя, че с изключение на ракетните установки при удара с съветските ракети е била унищожена и радиолокационна станция   " Жираф ".

Руското министерство на защитата е разгласило фрагменти от унищожаването на установките " Пейтриът ".

В отговор командирът на украинските Военновъздушни сили Микола Олещук съобщи, че руснаците са унищожили макети, а не същинска техника. 

" Благодаря на всички, които оказват помощ с висококачествени модели на самолети и зенитни системи. Врагът има по-малко " Искандери ", а моделите ще бъдат сменени ", написа той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР