От Централната избирателна комисия /ЦИК/ са били изпратени указания за

...
От Централната избирателна комисия /ЦИК/ са били изпратени указания за
Коментари Харесай

ЦИК даде указания на ОИК-Перник да се заличи регистрацията на 4 кандидат-кметове на кметства

От Централната изборна комисия /ЦИК/ са били изпратени инструкции за изтриване на регистрацията на всички претенденти за кметове на 4 кметства до Общинската изборна комисия /ОИК/ в Перник. Става въпрос за кметствата „ Изток “, „ Църква “, „ Бела вода “ и „ Калкас “.

Комисията показва в претекстовете си, че тези кметства, които се намират на територията на града, не попадат в обновения лист на Националния статистически институт към 4 август и затова в тях не би трябвало да има локален избор през октомври.

До обстановката се е стигнало след обжалване пред Комисията на решения на ОИК за изтриване на регистрацията на тримата претенденти за кметове в кметствата „ Изток “, „ Църква “ и „ Калкас “ поради липса на регистрация по непрекъснат или сегашен адрес на територията на обитаемото място.

Казусът със заличаването на всички регистрации на кандидат-кметовете на пернишките кметства „ Изток “, „ Църква “, „ Бела вода “ и „ Калкас “, е казус , разяснява ръководителят на ОИК Румяна Петрова пред „ Българска национална телевизия “, уточнявайки, че на този стадий от Централната изборна комисия е било указано да не бъдат провеждани избори в гореизброените, само че за закриването им не може да се приказва, тъй като сходно решение се взема от Общинския съвет, а не от ОИК.

Предвижда се на съвещание на ОИК-Перник през днешния ден да бъде взето решение по проблема.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР