От три години се занимаваме кой е статукво и кой

...
От три години се занимаваме кой е статукво и кой
Коментари Харесай

Дончев: От три години се занимаваме кой е статукво и кой е промяна, а не със сериозни теми


От три години се занимаваме кой е статукво и кой е смяна, а не се захващаме със сериозните тематики, измежду които са образованието, икономическото развиване и други Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той разяснява пред бТВ дневния ред на обществото и на властта и за какво хората и политиците се разминават.

„ Колко постоянно приказваме за тематики като обучение и икономическо развиване. Ние сведохме диалога за икономическото развиване до диалог за преразпределение. Не знам някоя страна да е станала богата за сметка на икономическото преразпределение “, съобщи Дончев.

Според него българските политици се държат като хора, които желаят да се самонараняват.

Дончев съобщи, че това е първият парламент от три години, в който има някакво предпочитание да се свърши нещо. Той счита, че в политиката би трябвало да има рецензии и разнообразни гледни точки, само че по значимите тематики не е належащо всяко нещо да е обект на политическо истеризиране.

Заместник-председателят на ГЕРБ разяснява измененията в конституцията и правосъдната промяна. „ Промените в правосъдната система са мечтани от обществото, тъй като има тежък недостиг на правдивост, ние изискуем тази правдивост на обществото “, сподели той.

По отношение на тематиката за националния празник и неговата смяна от 3 март на 24 май, Дончев съобщи, че този въпрос разделя обществото. „ Никога не сме изправяли българина пред избор, кое цени повече – свободата или писмеността си. И двете неща са скъпи на българите, както и за мен тематиката не беше сложена добре пред обществото и провокира разделяне “, съобщи той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР