От този уикенд започна плажният сезон в Барселона. Той ще

...
От този уикенд започна плажният сезон в Барселона. Той ще
Коментари Харесай

Плажовете в Барселона отварят без душове и с табелки за пестене на водата в тоалетните

От този уикенд стартира плажният сезон в Барселона. Той ще продължи до 27 октомври и за първи път се открива в условия на изключително състояние поради дефицит на вода, предава БНР.

Заради световното стопляне летният сезон в Испания към този момент е по-дълъг с съвсем два месеца, а поради неналичието на дъжд в доста елементи на страната е въведено изключително състояние. Сред тях и Каталуния, която се готви да посрещне туристи за дейния сезон със специфични ограничения за икономисване на вода.

На 10-те плажа на Барселона към този момент започнаха работа първите 30 спасители, които през лятото ще бъдат 54 на брой, а наблюдателните кули, които в този момент са 11 ще станат 21-на. Местната власт вкара и асистирана услуга за морско къпане на хора с двигателни проблеми на някои от тях, само че душовете към този момент остават затворени поради строгите ограничения за икономисване на вода по време на въведеното изключително състояние.

Тоалетните работят с експлицитни инструкции „ водата да се употребява отговорно, а не да се пилее “. На някои места към този момент се появиха и билбордове, които приканват туристите да си носят бутилирана вода и да не подценяват обстановката с дефицита ѝ. Това неизбежно докара и повишаването й в крайбрежните заведения.

Хотелите също вкараха дневен предел, който се управлява с намаляването на топлата вода. Градините и парковете се поливат с пречистени отпадни води, а за семействата се внася обезсолена морска вода от преработвателните станции в Каталуния и Валенсия.

Започна почистването на пясъка и морската вода от боклуци към плажовете, а възбраната за тютюнопушене на тях остава в действие, макар съпротивата на върлите пушачи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР