От този сезон в Англия системата за видеоповторения променя футбола,

...
От този сезон в Англия системата за видеоповторения променя футбола,
Коментари Харесай

Шефът на ВАР в Англия призова хората да свикват с технологията

От този сезон в Англия системата за видеоповторения трансформира футбола, откакто по всичко проличава, че ще играе значима роля. За единствено два изиграни кръга от Премиър лийг ВАР се намеси доста пъти и стана обект на разгорещени мнения. Според едни тя е за положително, а съгласно други - единствено скапва футбола.

Шефът на ВАР за британския шампионат Нийл Суорбрик прикани хората да привикват по-бързо с нововъведението и счита, че най-вече до 5 години това ще се е трансформирало в нещо обикновено и никой няма да се впечатлява.

“Toва е най-голямото предизвикателство в съдийството от основаването на Премиър лийг до момента - разяснява Суорбрик пред Sky News. - До 3-4 или най-вече 5 години хората ще се връщат обратно и няма да си спомнят каква е била играта без ВАР.”

Head of VAR at Stockley Park, Neil Swarbrick on the Rodri penalty decision:

“It was a coming-together of two players and it was looked at. The arm was around the top of the body, fractionally.

If you look at that in slow motion, multiple times, it’s exaggerated... " #MCFC pic.twitter.com/pCryOLknlL
— City Xtra (@City_Xtra) August 20, 2019
Въпросният Суорбрик има над 900 мача зад тила си като футболен арбитър. Той не отхвърля, че е извънредно неприятно за състезателите, които честват гол, а след това ВАР го анулира. “Колкото и да одобрявам технологията, съм наясно, че всеки голмайстор би желал да отпразнува попадението си. И въпреки всичко за тези общо 70 мача, в които ВАР беше употребен през последните години в разнообразни шампионати, паднаха 208 гола, от които ние отменихме единствено 6. Това е доста дребен %. Така че… дано футболистите да честват попаденията си”, сподели още Суорбрик.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР