От този четвъртък, 13 август, се забранява качването на джипове

...
От този четвъртък, 13 август, се забранява качването на джипове
Коментари Харесай

Шофьори не смятат, че може да им се забранят разходките до Рилските езера

От този четвъртък, 13 август, се не разрешава качването на джипове край Рилските езера. Това става посредством специфична заповед на министъра на околната среда и водите.

А водачите, които транспортират туристите и провеждат офроуд разходки, се готвят за митинг, защото съгласно тях тази възбрана нарушава правата им. Пътят, който те употребяват, е общински, съществува от 80-те години на предишния век и не може да им бъде забранявано да се придвижват по него. До този миг не е имало проблем да се качват с джипове до Седемте рилски езера.

Клиентите им са хора, които ги е боязън да употребяват лифта, водачите не са плащали налози за своята активност и не издават касови бележки, тъй като " нямали съображение ". Цената за курс до Рилските езера или назад е 15 лв.. Средно вършат по два курса дневно.

" Искаме да работим законно и да плащаме налози и лицензи, само че не знаме за какво не ни разрешават. Искаме да знаем на какво съображение ни стопират ", показват водачите.

Припомняме, в края на юни месец туристи завариха екскаватор наоколо от езерото " Бъбрека " в Рила. След бурно отвращение работата на тежката строителна техника бе по отношение на, като по тематиката се изрекоха и министър председателят Борисов, и вицепремиерът Томислав Дончев, за който се знае, че е разпален алпинист.

От Национален парк " Рила " обясниха, че са почнали рехабилитация на пътеките в региона, както и спасяването на езерата от ерозия, която е обхванала почвата поради засиления туристически поток, в това число и с джипове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР