От това се интересуват хората с ревматоиден артрит, които изпитват

...
От това се интересуват хората с ревматоиден артрит, които изпитват
Коментари Харесай

Червеното вино облекчава ли възпалението и болката при артрит?

От това се интересуват хората с ревматоиден артрит, които изпитват обостряне на болката в ставите. И напълно разумно се интересуват от опция при преодоляването на тези признаци.

Винаги, когато се постанова да отговорим на сходни въпроси и да дадем вяра на страдащите, търсим мнението на експерти. И в това отношение те твърдят, че избрани диети в действителност могат да облекчат и намалят риска от пораждане на признаци.

Въпреки че използването на алкохол по-често е зложелател за хората с артрит, специалисти от благотворителната организация Artrit.org настояват, че аленото вино може да окаже позитивен резултат. Това е изключително настоящо за страдащите от остеоартрит и ревматоиден артит.

Най-важно е и разумно болните да наблюдават какъв брой вино използват, защото в случай че превишат дозата на препоръчвания предел, това може да докара до нежелани последици. 

Червеното вино съдържа съединението ресвератрол, което оказва противовъзпалително деяние. „ Някои проучвания демонстрират, че използването на вино е обвързвана с намаление на риска от коленен остеоартрит, а умерената приложимост също по този начин понижава вероятността от ревматоиден артрит “, осведомят специалисти.

Карън Костенбадър, лекар по медицина в Бостън, обосновава това изказване по следния метод: „ Умерената приложимост на алено вино намалява биомаркерите на инфектиране, включая С-реактивната белтъчина, интерлевкин-6 и рецепторите 2 TNF- алфа “. 

Много специалисти обаче, задават въпроса до каква степен потребни са тези теории в практиката. Някои проучвания демонстрират, че използването на алкохол може да има противопоставен резултат по повод възпалението на артрита, т.е., да докара до по-силна болежка, а не до нейното понижаване.

Когато става дума за изгодата от аленото вино при артрит, основната дума е „ умерено “. Хората, които не пият, не трябва изобщо да се обръщат към алкохола, с цел да „ овладеят болката “. Съгласно цитираната нагоре благотворителна организация, в някои случаи използването на алкохол може „ да нанесе повече щета, в сравнение с изгода “.

Прекаляването с алкохол може да навреди на целия организъм и по доста други аргументи, увеличавайки вероятността от сърдечни болести, високо кръвно налягане и инсулт.  

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР