От Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов напомнят на абонатите,

...
От Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов напомнят на абонатите,
Коментари Харесай

Инж.Павлин Костов,ТЕЦ Сливен: Изберете дистанционни уреди за дялово разпределение

От Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов припомнят на клиентите, че 1 януари 2027 година е крайната дата в рамките, на която всички българи би трябвало да са инсталирали вкъщи уреди за дялово систематизиране с радиоотчет. Причината е настояща европейска инструкция, която преди 2 години бе възприета и в българското законодателство посредством промени в Закона за енергетиката.

„ Технологиите са на всички места към нас – от елементарни телефони с копчета, всички минахме на смарт телефони, от тв приемници с огромни кинескопи, минахме на тънки и плоскоекранни, от стационарни и тежки компютри, множеството консуматори минаха на портативни преносими компютри. Преминаването към разпределители, топломери и водомери за топла вода с функционалност за отчитане от разстояние е следващата нова технология, с която последователно би трябвало да се оборудваме и да свикнем. Използването на модерните уреди за дялово систематизиране ще обезпечен на потребителите спомагателен комфорт и улеснение, които досега не са имали “ сподели инж. Павлин Костов изпълнителен шеф на Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов.

Директорът на Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов означи, че всеобщото въвеждане на уреди с отдалечен доклад носи единствено изгоди за потребителите.

„ С уредите с радиоотчет отчитането на данните за показанията на всяко самостоятелно устройство се прави от разстояние без нужда от образен контакт на отчетника с уреда. Снемането на данните се прави надеждно и дейно посредством специфичен програмен продукт. Необходимо е единствено отчетникът да се намира наоколо до съответния парцел, в който се намират уредите, само че не и вътре в него. “ сподели инж. Павлин Костов.

Директорът означи, че с модерните устройства опция за неточност при снемане на данните от уредите не съществува, защото данните се придвижват автоматизирано от устройството, намиращо се в дома на клиента, в софтуера за систематизиране на топлинния счетоводител. Инж. Павлин Костов обърна внимание, че при избора на вид и марка на новите уреди, всеки клиент би трябвало да организира диалог със своя топлинен счетоводител, с цел да получи информация дали определеното устройство е съвместимо с потребления програмен продукт.

„ В множеството случаи клиентите закупуват уредите непосредствено по рекомендация или от самата компания за дялово систематизиране, с която е сключила контракт тяхната етажна благосъстоятелност, което е и най-удобният вид. “ сподели инж. Павлин Костов.

Към монтаж на нови уреди за дялово систематизиране в една етажна благосъстоятелност се минава откакто живущите показват пред техния топлинен счетоводител подписан протокол за единодушие на 2/3 от притежателите на парцели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР