От ТЕЦ Бобов дол изпратиха официална позиция до медиите относно

...
От ТЕЦ Бобов дол изпратиха официална позиция до медиите относно
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол: Съобразяваме се с процедурите за отчитане на емисиите на CO2

От Топлоелектрическа централа " Бобов дол " изпратиха публична позиция до медиите по отношение на изявленията и изказванията за замърсяване на въздуха в кюстендилското с. Големо село.

" Топлоелектрическа централа " Бобов дол " постоянно се преценява с българските и европейските процедури за годишно отчитане на излъчванията на CO2. Всеки оператор, участващ в Системата за търговия с излъчвания на Европейския съюз - в това число Топлоелектрическа централа " Бобов дол " - се задължава всяка календарна година да пресмята излъчванията на CO2, произлизащи от работата му. "
 Прах и миризма на сяра в региона на Топлоелектрическа централа Бобов дол Прах и миризма на сяра в региона на Топлоелектрическа централа " Бобов дол "
Прах и миризма на сяра се усеща в региона на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ от сутринта, алармират поданици на Големо село, на чиято терит...

" Докладите за излъчванията се изготвят въз основа на разбори от упълномощени лаборатории, които изпитват горивата от обособени обекти. След това всеки отчет се дава на упълномощен верификатор за обзор. След инспекцията отчетът се изпраща до Изпълнителната организация по околна среда. Топлоелектрическа централа „ Бобов дол " поредно се придържа към тези процедури всяка година и инспекцията на нашите отчети демонстрира, че те са били направени в сходство с методологията, утвърдена от Изпълнителната организация по околна среда за всяка съответна апаратура ", се споделя в позицията.

В известието се загатва още, че са подхванати механически ограничения, с цел да се усъвършенства емисионният фактор и да бъде обезпечено по-качествено гориво. От топлоцентралата акцентират, че през последните 10 години са вложили милиони евро за въвеждане на новаторски и ефикасни процеси, за реализиране на националните и европейски цели за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР