От Тексас до Швеция, дезинформацията за вятърните паркове има тенденция

...
От Тексас до Швеция, дезинформацията за вятърните паркове има тенденция
Коментари Харесай

Чупят ли се вятърните турбини при рязко застудяване? Ето как технологията продължава да се върти при минусови температури

От Тексас до Швеция, дезинформацията за вятърните паркове има наклонност да циркулира, до момента в който живакът пада. Ето какво би трябвало да знаете.

Вятърната сила бързо се трансформира в гръбнака на електрическите мрежи в Европа, задоволявайки съвсем една пета от енергийните потребности на района.

Тази цифра е доста по-висока в редица северни страни: 55 на 100 в, като водещ образец, и 34 на 100 в. Има малко под 3000 вятърни турбини в ледените води на Северно море и даже няколко в Антарктида.

Така че вятърните турбини явно могат да стоят постоянни в леден климат. Но, както и при други, скептиците на зелената сила обичат да ги разубедят.

В скорошна вирусна обява в блог се твърди, че студено проклинание при започване на този месец е довело до „ големи загуби в производството на електрическа енергия “ от вятърни паркове, предполагайки, че биха се справили по-добре, „ в случай че имахме световно стопляне “.

Това може да е мъчно да се одобри добросъвес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР