От технологичният гигант Google обявиха намерението си да създаде модел

...
От технологичният гигант Google обявиха намерението си да създаде модел
Коментари Харесай

Google с нов интересен проект за лингвистичен изкуствен интелект

От софтуерният колос Гугъл оповестиха желанието си да сътвори модел на изкуствен интелект, който с времето ще разреши предлагането на интернет услугите на търсачката на 1000 от най-разпространените по света езици.

„ Представете си нов консуматор в Африка, който приказва на волоф (нигер-конгоански език) и който употребява телефона си, с цел да разбере къде е най-близката аптека или на коя тв стратегия ще може да гледа мач от Купата на Африка “, разяснява Йохан Шалквик – инженер в компанията, представен от France Press.

Изкуственият разсъдък (AI)

Американската компания залага на софтуерни нововъведения, с цел да конструира своя нов изкуствен интелект, освен във връзка с текстове в мрежата, само че и за аудио записи, видео материали и фотоси. В проектите влизат и събирането на аудио фрагменти от разнообразни общности, изключително на езици, които не съществуват напълно като книжовност.

С развиването на този дълготраен план, Гугъл има желание да интегрира резултатите в своите артикули като YouTube, цифровите си клавиатури и инструмента за превод, като по този метод ще улесни използването на наличните онлайн услуги на родния език на потребителите и ще им разреши да откриват уместно наличие.

По света се приказват повече от 7000 езика, само че Гугъл предлага инструмента си за превод на малко над 130.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР