От тази седмица Япония отново започва да приема туристи след

...
От тази седмица Япония отново започва да приема туристи след
Коментари Харесай

Япония отново се отваря за туристи

От тази седмица Япония още веднъж стартира да приема туристи след повече от две години изолираност поради пандемията , оповестява " Ройтерс ".

Страната се надява на напредък на туризма си на фона на усложненията със затворени магазини и дефицита на медицински личен състав в лечебните заведения.

От вторник Япония още веднъж ще даде опция за безвизови пътувания за десетки страни и ще постави край един от най-засилените гранични контроли в света, който страната вкара за да ограничи разпространяването на ковид.

Премиерът Фумио Кишида залага на туризма, с цел да подтиква стопанската система на фона на 24-годишния срив на йената.

Собственикът на обичаен хан Арата Сава е измежду нетърпеливите за завръщането на задграничните туристи, които са съставлявали 90% от гостите му. " Надявам се и чакам доста чужденци да дойдат в Япония, тъкмо както преди COVID-19 ", споделя Сава.
 Япония ще приема до 20 000 идващи от чужбина дневно
Япония ще приема до 20 000 идващи от чужбина дневно

Страната удвоява дневния си предел от идващия месец

Досега през 2022 г. едва малко над половин милион туристи са посетили Япония, спрямо рекордните 31,8 милиона през 2019 година Целта на държавното управление за 2020 година, когато се очакваше да бъдат извършени летните Олимпийски игри, бяха 40 000 туристи, само че упованията не се оправдаха поради ковид.

Миналата седмица Кишида съобщи, че държавното управление има за цел да притегли 5 милиона йени (34.5 милиарда долара) от туристи през годината. Но тази цел може да бъде прекомерно амбициозна за бранш, който беше един от най-сериозно засегнатите по време на пандемията.

Според данни на държавното управление заетостта в хотелите се е сринала сред 2019 година и 2021 година

През 2017 година отчет за конкурентоспособността на пътуванията и туризма класира Япония на 4-то място от общо 141 страни. Япония е постигнала високи резултати в съвсем всички посочени аспекти, като здраве и хигиена, сигурност и сигурност, културни запаси и условия за бизнес пътувания.
 Япония възобновява туризма, само че в стеснен мащаб
Япония възобновява туризма, само че в стеснен мащаб

Малки групи ще бъдат допускани да влизат от края на този месец като " тестови случаи "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР