От тази седмица Пловдив е с нов кмет. Костадин Димитров

...
От тази седмица Пловдив е с нов кмет. Костадин Димитров
Коментари Харесай

Новият кмет на Пловдив: Няма да повишаваме местните данъци и такси

От тази седмица Пловдив е с нов кмет. Костадин Димитров постави клетва в сряда, а ден по-късно оглави и локалната конструкция на ГЕРБ. За първите крачки от поста градоначалникът изясни, че няма да подвига локалните налози и такси, както е било заложено в акцията му.

Тържественото съвещание на локалния парламент се организира в Историческия музей

„ По-скоро ще търсим метод за повишение на прихосъбирането, да има бюджет с една действителна приходна част и опция за финансиране на нашите планове с държавни средства, което ясно сме го декларирали “, сподели още той.  

Кметът разяснява и градския превоз на Пловдив и редовността му.

Преди няколко дни още веднъж се качих на градски превоз и забавно,че нямаше информация по отношение на на съответната спирка, кой автобус минава, имаше разминаване в таблото. Това е една объркваща система и това, което би трябвало да създадем, е надзор върху превозвачите. Трябва да следим къде е пътникопотокът и да променим маршрутите да увеличим автобусите и в действителност жителите на Пловдив да се усещат спокойни, че като отидат на спирката, ще пристигна автобусът, който чакат в уреченото време “, изясни Димитров.

„ Спортът ме е научил, че когато ти оказват помощ, протягат длан, ние хващаме и благодарим “, съобщи Костадин Димитров

Общественият превоз в Пловдив се обслужва от дотирана от общината частна компания, поради което не съумя да вземе пари от Европейски Съюз нито за електробуси, нито за различен екотранспорт.

На балотажа в неделя новият кмет на Пловдив получи 54,15% от гласовете пред Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с 41,68 поддръжка.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР