От там допълват, че при направения преглед е установено, че

...
От там допълват, че при направения преглед е установено, че
Коментари Харесай

АЯР: Липсват 2 документа за издаване на разрешение за нов тип ядрено гориво за блок 5 на АЕЦ ”Козлодуй”

От там допълват, че при направения обзор е открито, че АЕЦ " Козлодуй " не е показала два документа – план на изменение на глава 15 " Анализ на повредите " от Отчета за разбор на сигурността и план на изменение на административна директива " Изготвяне на доклади с неутронно-физични характерности на реактор " ВВЕР-1000 ".

 

Липсващите документи са свързани с значими за сигурността разбори, оценки и планове, без които АЯР не може да оцени въздействието на предлаганата смяна върху рамките и изискванията за безвредна употреба на блока. Без посочените документи Агенцията не може да оцени и осъществяването на нормативните условия за сигурност в тяхната целокупност.

Констатираната липса на документи съставлява несъблюдение на условията на Наредбата за реда за издаване на лицензии и позволения за безвредно потребление на нуклеарната сила (Наредба за лицензиране), показват още от АЯР

 

На съображение на същата разпоредба на АЕЦ " Козлодуй " е даден период до 15 октомври 2023 година да в профил посочените пропуски и нередности. В случай, че изисканите документи не бъдат показани в посочения период, ще бъде приложена наредбата от Наредбата за лицензиране, според която ръководителят на Агенцията с стимулирана заповед отхвърля да издаде позволение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР