От Световната здравна организация обявиха положителни резултати в битката за

...
От Световната здравна организация обявиха положителни резултати в битката за
Коментари Харесай

СЗО: Трета поредна седмица отчитаме спад на новозаразените и починалите

От Световната здравна организация оповестиха позитивни резултати в борбата за битка с разпространяването на ковид.

Броят на новите случаи на инфектирани и смъртните случаи е намалял за трета поредна седмица - наклонност, която евентуално е била подкрепена от премахването на стратегиите за тестване и наблюдаване, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

В последния си седмичен отчет за пандемията, оповестен късно във вторник, здравната организация на Организация на обединените нации заяви, че над седемте милиона случаи на нови инфектирани съставляват спад с 24% спрямо миналата седмица. Седмичният брой на смъртните случаи, породени от COVID-19, е 22 000 - спад с 18%.

СЗО означи, че намаляването на случаите " би трябвало да бъде интерпретирано деликатно ", защото доста страни, в които пандемията отслабва, са трансформирали тактиките си за тестване, което значи, че се разпознават доста по-малко случаи.

Броят на случаите на нови инфектирани и умряли спада във всички международни райони, в това число в Западния Тихи океан, където внезапно увеличение на броя на инфекциите е провокирало въвеждането на строги ограничаващи ограничения в Китай.

СЗО заяви, че следи няколко мутирали разновидността на вируса, произхождащи от разновидността Омикрон, в това число някои рекомбинирани форми на към този момент съществуващи подварианти на Омикрон.

В свое настрана изказване здравната организация заяви, че учени в Ботсвана и Република Южна Африка (РЮА) са разкрили нови форми на разновидността Омикрон, обозначени BA.4 и BA.5, само че към момента не са сигурни дали те са по-заразни или рискови. Досега новите разновидности на Омикрон са били засечени в четирима души в Ботсвана и 23 души в РЮА. Отвъд Африка учени са удостоверили случаи в Белгия, Дания, Германия и Англия. Засега няма доказателства дали новите подварианти се популяризират по по-различен метод от истинския вид Омикрон.

Отпада Коронавирус документът при идване у нас от редица страни

Агенцията прикани всички страни да секвенират най-малко 5% от пробите си с COVID-19. Много страни, в това число Англия, Швеция и Съединени американски щати неотдавна прекратиха стратегиите си за широкообхватно тестване, защото броят на тежките случаи доста понижа. Въпреки това Съединени американски щати скоро ще отбележат 1 милион смъртни случая от COVID-19 и вирусът продължава да основава опасения в Китай. Служители предизвестяват, че Шанхай към момента не е овладял последната вълна на болестта, провокирана от разновидността Омикрон, макар политика за " нулева приемливост ", вследствие на която някои поданици остават затворени в домовете си за три седмици или повече.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР