От Светия Синод обясниха участието на български духовници в съслужение

...
От Светия Синод обясниха участието на български духовници в съслужение
Коментари Харесай

Патриарх Неофит бил уведомен за службата в Руската църква

От Светия Синод обясниха присъединяване на български духовници в съслужение в съветската църква „ Св. Николай ” в София с благословия от патриарх Неофит. Те са получили покана от архимандрит Вассиан, представител на Руския патриарх у нас. За това тайнството Евхаристия е изнесено от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, в съслужение с Волоколамския митрополит Антоний и Мелнишкия свещеник Герасим - основен секретар на Св. Синод. Това потвърдиха от Синода за .

Припомняме, че съветската църква „ Св. Николай ” се ръководи от Руската православна черква. Участието в съслужение на български духовници нормално се гласоподава от цялостен състав на Светия Синод. По информация на NOVA тази път такава точка даже не е била обсъждана.

Припомняме, през 2011-2012 година българските свещеници, които служеха там бяха принудени да изоставен храма след идването на отец Филип Василцев, който беше представител на московския патриарх у нас. След свадите огромна част от българската енория прекрати присъединяване си в службите там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР