От структурите на МВР са предприети всички необходими действия, за

...
От структурите на МВР са предприети всички необходими действия, за
Коментари Харесай

МВР с мерки за гарантиране реда и спокойното протичане на абитуриентските балове

От структурите на Министерство на вътрешните работи са подхванати всички нужни дейности, с цел да се подсигуряват реда и безпроблемното протичане на абитуриентските балове. Проведени са предварителни срещи с учебните управления, представителите на частните охранителни компании и на локалните управляващи, открити са местата, където ще честват зрелостниците, конкретизирани са и елементи, гарантиращи спокойствието и сигурността им.

От полицията призоват зрелостниците и водачите, които ще ги транспортират, към отговорно държание на пътя. Ще има засилени инспекции за недопускане на ръководство след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози. Успоредно с това екипите на полицията ще наблюдават с цялата налична техника и за съблюдаване на скоростните режими. Контролът ще бъде засилен в тъмната част на денонощието и ще се прави в обитаемоте места и отвън тях.

По време на миналогодишните балове в страната няма регистрирани смъртни случаи при пътнотранспортни катастрофи с празнуващи (ПТП), само че са регистрирани 6 тежки ПТП. Във всички тях колите са били ръководени от зрелостници, ранени са били 4-ма души, 3-ма от които - зрелостници.

От сходната статистикастава ясно, че през предходната година по отношение на зрелостници са били взети общо 576 ограничения, по ЗДвП са били формирани 77 акта за открити административни нарушавания на зрелостници и 175 фиша. Към пренасящи зрелостници са били взети 354 ограничения, формираните актове по ЗДвП са били 76, а фишовете – 96. Законът не прави изключения за празнуващи, когато се движат с транспортно средство – и лидерът, и пасажерите би трябвало да употребяват неговите предпазни системи. През предходната година за неизползване на предпазни колани в цялата страна са били формирани 184 наказания. Освен в транспортните средства, празнуващите би трябвало да бъдат деликатни и като пешеходци. По време на миналогодишните празненства 4 зрелостници са били глобени за нарушавания, осъществени като пешеходци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР