От структурите на МВР са предприети всички необходими действия, за

...
От структурите на МВР са предприети всички необходими действия, за
Коментари Харесай

МВР с мерки за гарантиране реда и спокойното протичане на абитуриентските балове

От структурите на Министерство на вътрешните работи са подхванати всички нужни дейности, с цел да се подсигуряват реда и безпроблемното протичане на абитуриентските балове. На брифинг в ГДНП контрольор Венцислав Велинов от отдел „ Охранителна полиция “ заяви, че са извършени предварителни срещи с учебните управления, представителите на частните охранителни компании и на локалните управляващи, открити са местата, където ще честват зрелостниците, конкретизирани са и елементи, гарантиращи спокойствието и сигурността им.

Главен контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “ прикани зрелостниците и водачите, които ще ги транспортират, към отговорно държание на пътя. Тя изрично съобщи, че ще има засилени инспекции за недопускане на ръководство след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози. Успоредно с това екипите на полицията ще наблюдават с цялата налична техника и за съблюдаване на скоростните режими, като обърна внимание, че контролът ще бъде засилен в тъмната част на денонощието и ще се прави в обитаемоте места и отвън тях.

По време на миналогодишните балове няма регистрирани смъртни случаи при пътнотранспортни катастрофи с празнуващи (ПТП), само че са регистрирани 6 тежки ПТП. Във всички тях колите са били ръководени от зрелостници, ранени са били 4-ма души, 3-ма от които - зрелостници (подробна статистика може да бъде забелязана тук От статистиката излиза наяве още, че през предходната година по отношение на зрелостници са били взети общо 576 ограничения, по ЗДвП са били формирани 77 акта за открити административни нарушавания на зрелостници и 175 фиша. Към пренасящи зрелостници са били взети 354 ограничения, формираните актове по ЗДвП са били 76, а фишовете – 96.

Главен контрольор Ботева обърна внимание, че законът не прави изключения за празнуващи, когато се движат с транспортно средство – и лидерът, и пасажерите би трябвало да употребяват неговите предпазни системи. През предходната година за неизползване на предпазни колани са били формирани 184 наказания. Тя напомни, че с изключение на в транспортните средства, празнуващите би трябвало да бъдат деликатни и като пешеходци. По време на миналогодишните празненства 4 зрелостници са били глобени за нарушавания, осъществени като пешеходци.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР