От структурата на Възраждане в София не са съгласни с

...
От структурата на Възраждане в София не са съгласни с
Коментари Харесай

Искат новата улица Джеймс Пардю да бъде преименувана на Антон Дончев

От структурата на " Възраждане " в София не са съгласни с решението на Столична община да кръсти улица на някогашния американски дипломат Джеймс Пардю. Те са подготвили и ще внесат предложение в Столичния общински съвет (СОС) улицата да бъде прекръстена на Антон Дончев. Тази позиция показаха членовете на конструкция през днешния ден в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

 Нова улица до София Тех Парк в София към този момент носи името Виж още

Има решение на Столичната община една от новите улици в столичния квартал " Полигона " да бъде кръстена на някогашен американски дипломат - Джеймс Пардю, който умря напълно неотдавна, уточни секретарят на " Възраждане " в София Деян Николов. По думите му от " Възраждане " не са съгласни с това, тъй като за тях той е " противоречива персона " и считат, че той няма особени заслуги във връзка с българския народен интерес и по-конкретно на София.

Смятаме, че това деяние на Столичната община в тази ситуация е просто един от многото актове, които се случват напоследък в България, поради геополитическия спор, разяснява Николов.

" Очевидно е, че евроатлантическата навалица в СОС се пробва да се подмаже на американското посолство , поради, че в страната сега се пробват да образуват държавно управление и очевидно имат потребност от благословията на американците ", сподели още той.

От партията считат, че името на Антон Дончев е уместно за кръщаването на улицата.

Бихме желали да отдадем респект на цялостното творчество и активността на Антон Дончев, който загубихме напълно скоро, уточни Петя Бояджиева. Бояджиева сподели, че Дончев може да бъде посочен като един от будителите на нашето време.

Новоизграждаща се еднокилометрова права в региона на София Тех Парк получи името на някогашния дипломат на Съединени американски щати в България Джеймс Пардю в края на предишния месец. Решението улицата, която свърза бул. " Асен Йорданов " с кв. " Полигона ", да се споделя по този начин, бе взето на съвещание на Столичния общински съвет на 9 юни по самодейност на Сдружение " Приятели на Докторската градина ", Нов симфоничен оркестър, Балетна академия " Марян ", Джуниър Ачийвмънт - България, Фондация " Америка за България ", Американската комерсиална камара в България и с поддръжката на посолството на Съединени американски щати в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР