От стойността на произведените горива зависи развитието на икономиката и

...
От стойността на произведените горива зависи развитието на икономиката и
Коментари Харесай

„Лукойл“ вече се подготвя за забраната на руския нефт

От цената на създадените горива зависи развиването на стопанската система и инфлационните процеси в страната, а „ Лукойл “ има стратегическо значение за българската стопанска система, изключително по време на рецесии. Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с управлението на „ Лукойл “.

По думите му би трябвало да бъдат набелязани ограничения за стабилизиране на икономическата среда за битка с инфлацията в интерес на българските консуматори, следвайки строги пазарни механизми. Ролята на „ Лукойл “ е от значително значение на стопанската система на България, защото компанията е един от главните работодатели, само че и главен производител на горива, освен това с доминиращ дял на пазара.  

Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на всички артикули и услуги, свиват потреблението, а това е загуба освен за потребителите, само че и за производителя “, разяснява още Радев.

Президентът на „ Лукойл ” Вадим Ворибьов разяснява, че през последните дни са били извършени срещи с членове на служебния кабинет и мениджърите на компанията, като по време на тях са били набелязани съответни средносрочни ограничения за поддържане на растежа на стопанската система.

По думите му, „ Лукойл “ вижда бъдещето, разграничено на три интервала. Първият е моментът, когато ще влезе в действие ембаргото върху съветския петрол. Вторият интервал е времето на същинското деяние на глобите, а точно от декември тази година до 31 декември 2024 година Третият интервал е обвързван с развиването на вътрешния пазар, имайки поради „ Лукойл Нефтохим Бургас “ след 2024 година и последващите години.

Имаме въпреки и не доста ясно схващане за това по какъв начин ще продължат нещата. В първото тримесечие на идната година считаме, че би трябвало да създадем работна група, която да взема решение по какъв начин ще се работи след влизане в действие на ембаргото върху съветския нефт ”, съобщи Ворибьов.

Компанията е съумяла да резервира работните места, както и активите си в България, разяснява още президентът на „ Лукойл “. Важно е да имаме тесни контакти и да продължим развиването си дружно, уточни той и добави, че компанията работи повече от 20 години на българския пазар.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР