От Столичната община отговориха за казуса с уличното осветление, съобщи

...
От Столичната община отговориха за казуса с уличното осветление, съобщи
Коментари Харесай

И СО се изказа по казуса с уличното осветление

От Столичната община дадоха отговор за проблема с уличното осветяване, заяви Българска национална телевизия. Зам.-кметът по превоз на Столична община Кристиан Кръстев изясни, че почти една и съща е среднопретеглената цена, която се заплаща от общината, на всяка от двете компании, които дават отговор за уличното осветяване в София . Това е по този начин, тъй като общата оценка в договорите за улично осветяване съдържа два детайла - единият е цените за създаване и главен ремонт, а другият - цените за поддръжка, разясни Кръстев.

Той добави, че комерсиалната тактика на едната компания е била да даде по-високи цени за създаване и по-ниски за поддръжка на уличното осветяване, а на другата - противоположната - по-ниски цени за създаване и по-високи за поддръжка. Информацията е в отговор на изнесените в общественото пространство изказвания за разлика в единичните цени на двете компаниите, които са определени да поддържат и построяват уличното осветяване на територията на Столична община.
 Кирил Петков се впечатли от уличните лампи с цена от 5 755 лева
Кирил Петков се впечатли от уличните лампи с цена от 5 755 лева

Това оповестява в профила си във Фейсбук

Кристиан Кръстев изясни, че по негово искане към договорите са подписани и анекси, с които компаниите одобряват да понижат цените, при които са маркирани основни разлики. " Когато видях финалното класиране и това, че едната компания е заложила на тактиката да има по-високи цени за създаване, и по-ниски за поддръжка, а на другата - по-високи за поддръжка и по-ниски за създаване, поканих компаниите и ги помолих да си понижат цените, в частта, в която има дисбаланс. Съответно и с двете компании има анекс, в който цените са им понижени ", изясни зам.-кметът.

" В тази социална поръчка са взели участие и общински съветници, в това число и от съпротива, като няма подадени особени отзиви от никой от членовете в комисията. Откритата процедура за избор на реализатор за създаване и поддръжка на уличното осветяване не е обжалвана от никоя от компаниите, които са взели участие ", показват от пресцентъра на Столичната община.
 Точат ли милиони от осветлението на София?
Точат ли милиони от осветлението на София?

Спаси София със сигнал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР