От сряда: Децата ще пътуват безплатно в градския транспорт в

...
От сряда: Децата ще пътуват безплатно в градския транспорт в
Коментари Харесай

От сряда: Децата ще пътуват безплатно в градския транспорт в София


От сряда: Децата ще пътуват гратис в градския превоз в София. От на следващия ден /1 февруари/ влизат в сила новите цени за пътешестване с
градския транспорт на учениците,
както и безплатното пътешестване за децата. Това стана ясно по време на съвещанието на комисията по превоз и пътна сигурност в Столичния общински съвет.

Учениците в дневна форма на образование, навършили 10 години, както и студенти – постоянно образование и докторанти, от 1 февруари в София ще пътуват с карта за 15 лв. на месец.
От 1 февруари до 31 декември децата
до 10 години ще пътуват безплатно с карта за гратис пътешестване и билет за нула лв. за междуградски превоз.

От 1 февруари трябва да стартира продажбата на новите транспортни документи – карта за 15 лв. на месец и карта за нула лв. на месец.
За една нощ служителите ще би трябвало да
извършат нужната организация, с цел да влязат новите цени в действие от 1 февруари.

Временно стопира продажбата на годишна карта за градски превоз за възпитаници и студенти. Предстои да се пресметна каква би трябвало да е нейната стойност, поради новите цени на картите.

„ Други механизми за компенсиране ще влязат в действие едвам, откакто минат през Столичния общински съвет “, акцентира изп.директор на Центъра за градска подвижност – Димитър Дилчев.
Припомняме, че решението за по-ниските цени
за пътешестване бе взето от Министерския съвет. Постановлението на кабинета влиза в действие от 1 февруари.

Общината ще изиска от страната пояснение за някои текстове от постановлението, най-много за това как ще се връщат пари за към този момент закупени карти.
Няма да има промени в цените на пенсионерските карти
за пътешестване с градски превоз, защото в София намаленията са по-високи от тези в постановлението, посочи ръководителят на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера.

Намаленията ще се финансират от страната със 73 млн. лева, като те са събрани от свръхпечалбата на рафинерията в Бургас.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР