„От сряда (9 юни 2021 година) БОЕЦ започваме ежедневна блокада

...
„От сряда (9 юни 2021 година) БОЕЦ започваме ежедневна блокада
Коментари Харесай

Георги Георгиев за ФАКТИ: БОЕЦ започва финална битка срещу Гешев - блокада на Съдебната палата

„ От сряда (9 юни 2021 година) БОЕЦ започваме ежедневна обсада на Съдебната палата в София “.

Това разгласи пред ФАКТИ ръководителят на гражданско съдружие БОЕЦ Георги Георгиев.

Същата поръчка БОЕЦ насочи от трибуната на митинга на самодейност „ Правосъдие за всеки “ с искане за оставката на Иван Гешев като основен прокурор, който се организира на 2 юни 2021 година. БОЕЦ обявиха дейностите си и във Фейсбук.

Блокадата на Съдебната палата в София ще се случва на всички входове към постройката – жители ще има както на централния, основен вход, по този начин и на задните входове в постройката. Обсадата ще стартира в 09:00 часа и ще завършва в 18:00 всеки ден, с начална дата 9 юни. Целта е основният прокурор Гешев да няма достъп до постройката. Иска се неговата оставка. Няма да се попречва работата на институцията, няма да се пречи и на останалите жители. Самата постройката също ще бъде защитавана.

„ Ще организираме ежедневна, само че не денонощна обсада. С тази обсада ние няма да пречим на жителите, няма да пречим на институцията да работи, само че ще блокираме постройката по този начин, че Гешев да не влиза вътре. Ще застанем на всички входове – жители, цивилен патрули. Няма да позволяваме Гешев в постройката “, сподели Георги Георгиев пред нашата медия.

„ Гешев вън! “ – това е надписът на гражданската протестна обсада.

„ Вчера се срещнах с представители на „ Демократична България “, на „ Изправи се! Мутри вън! “, на „ ИТН “ и на самодейност „ Правосъдие за всеки “, които обявиха, че ще поддържат блокадите, само че в понеделник към този момент публично ще разберем. „ Демократична България “ през вчерашния ден оповестиха публично, че ще ни поддържат и ще вземат участие. Надявам се и другите да се включат. От една страна, това е нашата крайна борба против Гешев. От друга страна, това е тест за всички тях – защо се борят и до каква степен са приказва да стигнат. На думи всички са за правосъдна промяна, промени, промяна на модел. Когато се стигне до действителни дейности обаче, от време на време сме съвсем сами начело на фронта “, сподели още той.

„ Искаме да кажем на Гешев, че това е – свърши се неговото. „ Свърши се твоето, събирай си парцалите. От сряда отивай в Сараите, в хотел „ Берлин “, в зайчарника – където искаш, там си прави офис “. В Съдебната палата и правосъдната система този човек място повече няма! “, безапелационен е Георгиев.

„ Започваме в сряда, на 9 юни, в 09:00 часа до 18:00 часа. Така ще бъде всеки ден - в границите на работното време ние ще охраняваме постройката. Този човек повече няма да маскари тази постройка! Това е. Той повече няма място вътре. Действията ни са с цялата им символика, само че и напълно дейно “, изясни ръководителят на БОЕЦ.

„ Ако Гешев си разреши да влезе силово - да употребява НСО, с цел да разбута хората със мощ и да окървави Съдебната палата, в случай че той влезе, влизаме и ние. Това би трябвало да му е ясно. Влезе ли той вътре, и ние ще влезем и ще го изхвърлим на открито. Ако се стигне до сходни ексцесии, отговорността ще е негова “, добави Георгиев.

„ Сменяме модела тотално – няма да се пречи на жителите, няма да се пречи на институцията да работи. Напротив – няма да позволим едно яйце да бъде хвърлено по тази постройка, тъй като тя ще ни би трябвало. Вътре ще бъдат съдени те. Ще я опазим обаче от Гешев. Той би трябвало да си отпътува “, сподели още той.

„ И двамата господари на Гешев към този момент паднаха – и Буда (б.р. Борисов), и Пеевски. Гешев да си хвърля оставката, да избавя кожата и да се маха “, сподели Георгиев и изрази оптимизъм, че оставката на Гешев ще последва. „ Самият той би трябвало да има капка оптимизъм, тъй като доскоро той беше жертван на още шест години тъга. Господарите го бяха стиснали – „ би трябвало да избуташ още шест години мандат, с цел да ни пазиш “. Сега обаче тези двамата изгоряха (б.р. Борисов и Пеевски). Какъвто и да е Гешев, допускам, че не е простак – поради двама изгорели, той да стои на поста и да пази кого? Те ще го хвърлят на вълците и ще го унищожат.

Предполагам, че те го държат с някакви компромати. Вероятно се държат взаимно. С каквото и да го държат обаче, цената е бъдещето му. Нека да подаде оставката си, в случай че е запазил най-малко капка разсъдък и някакво възприятие за самозапазване “, сподели Георги Георгиев в края на диалога.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР