От спечелилия промоция за Втора лига Беласица разясниха казуса със

...
От спечелилия промоция за Втора лига Беласица разясниха казуса със
Коментари Харесай

Сериозен проблем пред Беласица

От спечелилия промоция за Втора лига Беласица обясниха проблема със стадиона и рисковете отборът да семейства отвън Петрич при започване на новия сезон.

"За да получим професионален лиценз, условието е да предоставим пред комисията контракт за наем на стадиона, който желаеме да използваме през сезона. "Цар Самуил ", както знаете, е под юрисдикцията на Национална спортна база. В момента договорът на наемателя компания "Етно " ЕООД изтече, само че съгласно контракта за наем тя няма право да преотдава стадион. Със сигурност никой не желае Беласица да играе в Симитли или където и да е другаде, само че нещата не зависят от нас. "



"До момента клубът поддържаше терена и плащаше не дребна сума, с цел да употребява стадиона в Трета лига. При експертите обаче по този начин не ства ", изясни ръководителя на УС на клуба - Иван Златински.

Той обаче е безапелационен, че новият състезателен министър Радостин Василев на няколко пъти е заявил предпочитание и подготвеност да помогне по всички законови способи за решение на проблема.

Пред "Мач Телеграф " от министерството на спорта също са прецизирали, че наблюдават обстановката и след приключването на контракта с сегашния наемател ще започва нова процедура.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР