От снощи заведенията в София вече трябва да затварят в

...
От снощи заведенията в София вече трябва да затварят в
Коментари Харесай

Мащабни проверки по заведенията след бойкота на новите мерки в столицата

От нощес заведенията в София към този момент би трябвало да затварят в 22 часа, както и да позволяват клиенти на половина на оптималния си потенциал, съобщи Българска национална телевизия.

Остава и условието за зелен документ. Нощните заведения обаче оповестиха протест на новата заповед. Институциите дадоха отговор с огромна акция - в нея участваха Столичната районна здравна ревизия, Столична дирекция на вътрешните работи, Икономическа полиция, Агенцията по храните и даже пожарната.

Първият формиран акт нощес бе в един от заведенията за хранене в " Студентски град ". Актовете са на стойност сред 300 и 1000 лв. за физически лица и сред 500 и 2000 за юридически. Проверката продължи и в нощните клубове на " Студентски град ".

Ресторантьорският отрасъл всеобщо разгласи протест на новата заповед, а съгласно анкета на Съюза на заведенията 98% от заведенията в София отхвърлят да съблюдават ограниченията. Подчертават, че личният състав им е имунизиран и употребяват зелен документ като пропуск за клиентите си.

„ Институциите си правят работата и правят инспекция. Както казахме и през вчерашния ден - съблюдаваме безусловно всичко - работим със зелени документи и личният състав е имунизиран, носят се маски. Спазени са всички правила и условия по заповедта, като се изключи работното време”, уточни притежателят на заведения Ричард Алибегов, представен от NOVA..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР