От снощи Нова Зеландия влезе в национален локдаун поне за

...
От снощи Нова Зеландия влезе в национален локдаун поне за
Коментари Харесай

Нова Зеландия в локдаун заради един заразен с щам Делта

От нощес Нова Зеландия влезе в народен локдаун най-малко за три дни, откакто бе открит един случай на Covid-19, написа The Guardian. Регионите на Окланд и Коромандел ще са блокирани най-малко за седмица. Според разнообразни източници това е първият регистриран случай на заразяване с варианта Делта в страната.
В свое изавление министър председателят Джасинда Ардерн акцентира: „ Трябва още веднъж да се постараем и да спрем разпространяването. Видяхме какво може да се случи другаде, в случай че не успеем да го овладеем. Имаме единствено един късмет. "
Всички поданици на Нова Зеландия са помолени да излизат от домовете си единствено, с цел да купят храна или медицински консумативи, с цел да получат достъп до здравна помощ или за физически извършения поединично навън.
Човекът с позитивен тест е 58-годишен мъж от Девънпорт, Окланд. Имало най-малко 23 места към Коромандел и Окланд, които той е посетил, комуникирал е с хора и управляващите считат тези местоположения за евентуални рискови огнища.
Повечето новозеландци към момента не са имунизирани. Към тази седмица към 22% от популацията над 16 години са минали и през двете игли. В Нова Зеландия няма наредба за наложително носене на маски, само че през вчерашния ден хората бяха призовани да поставят маска, когато напущат домовете си и посещават закрити пространства като супермаркети и аптеки.
Според BBC позитивният тест за Covid на 58-годишният мъж е първият случай от шест месеца насам.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР