От следващата седмица започва изпращанията на зрелостниците от столичните училища.

...
От следващата седмица започва изпращанията на зрелостниците от столичните училища.
Коментари Харесай

Изпращанат зрелостниците от столичните училища от 24 юни до 1 юли

От идната седмица стартира изпращанията на зрелостниците от столичните учебни заведения. Те ще се проведат сред 24 юни и 1 юли, като тогава на дванадесетокласниците ще бъдат връчени и дипломите им, прецизираха за " Хоризонт " от Регионалното ръководство на образованието София - град. След 1 юли ще се състоят и абитуриентските балове, само че при строги противоепидемични ограничения.

Абитуриентските балове ще стартират незабавно след приключването на заповедта на министър Кирил Ананиев на 30 юни за образуване на събития, сватби и балове на закрито с най-много 10 души.

В съвещанията ще се следи прецизно за спазването на всички противоепидемични ограничения, посочи заместник-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Атанас Димитров:
„ Решихме да се лимитират бройките на маса - до 4 души, дезинфектанти и санитарно-хигиенни такъми, а вентилационни уреди, които имат - то да работя ".

Заведенията ще работят с понижен потенциал от наличните си места.
„ Приблизително на 50 % - с отстояния един от различен. Това основава известна дискомфорт на всички, в това число и на празнуващите ", добави Димитров.

В София към този момент са направени резервации от десетки учебни заведения, макар че зрелостниците са към момента внимателни. От идната седмица стартира и връчването на дипломите за приблизително обучение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР