От следващата година гигантът в онлайн търговията на дребно Amazon

...
От следващата година гигантът в онлайн търговията на дребно Amazon
Коментари Харесай

Amazon няма да приема плащания с издадени във Великобритания кредитни карти Visa

От идната година колосът в онлайн търговията на дребно Amazon ще спре да приема заплащания, направени с кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, заяви Си Ен Би Си.

Компанията е уведомила част от своите клиенти, че от 19 януари 2022 година няма да приема кредитни карти Visa, издадени във Англия, поради високите такси за транзакции на острова.

По-рано тази година Visa увеличи таксите за продан, които начислява на търговците за обработка на цифрови транзакции сред Обединеното кралство и Европейския съюз.

След Брекзит таванът на Европейски Съюз за обменните такси към този момент не се ползва в Обединеното кралство, което разрешава на картовите мрежи да подвигат таксите си. Подобен ход към този момент предприе и Mastercard.

Потребителите на Amazon обаче ще могат да продължат да употребяват дебитни карти, в това число на Visa, Mastercard и American Express, за осъществяването на заплащания към Amazon.

От Visa обявиха, че са „ доста разочаровани от опасността на Amazon да ограничи избора на потребителите в бъдеще “.

„ Британските купувачи могат да употребяват своите дебитни и кредитни карти Visa в Amazon UK през днешния ден и през целия празничен сезон “, сподели представител на Visa пред Си Ен Би Си.

„ Имаме дългогодишна връзка с Amazon и продължаваме да работим за намиране на решение, тъй че притежателите на карти да могат да употребяват желаните от тях кредитни карти Visa в Amazon UK без наложени от Amazon ограничавания, които ще влязат в действие през януари 2022 година “, добави той.

От Amazon пък разкритикуваха Visa за високите такси. „ Разходите за приемане на заплащания с карти не престават да бъдат спънка за бизнесите, които се стреми да дава най-хубавите цени за клиентите “, сподели представител на компанията пред американската медия.

„ Тези разноски би трябвало да вървят надолу с течение на времето, поради софтуерния прогрес, само че вместо това те не престават да са високо и даже да се повишават “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР