От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които през деня

...
От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които през деня
Коментари Харесай

Очаква ни дъждовна неделя, жълт код е обявен за 12 области

От северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които денем ще обзет и крайните югоизточни региони, там ще са съпроводени и с гръмотевици. По-значителни количества ще има тук-там в Източна България.

 

Жълт код е разгласен за 12 области поради предстоящите превалявания. Той е в действие за Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. 

 

През нощта в западната половина от Дунавската низина вятърът ще се ориентира от северозапад, след обяд в югоизточните региони ще е от север-североизток и с него ще нахлува леден въздух.

 

Температурите ще са с дребен дневен ход - от 3-4 градуса в северозападните до към 20 градуса в югоизточните региони, където преди обяд ще продължи да духа мощен югозападен вятър.

 

Над планините ще облачно с превалявания най-вече от сняг, под 1800 метра от дъжд, само че и там до края на деня дъждът ще минава в сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. С него ще нахлува леден въздух и след обяд температури доста ще се намалят. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 4 градуса.

 

Над Черноморието ще е най-вече облачно и след обяд ще завали дъжд, който през нощта против понеделник на обособени места ще се примесва със сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури: 14-20 градуса. Температурата на морската вода е към 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР