От сдружението Спаси София публикуваха днес предложението си за пускане

...
От сдружението Спаси София публикуваха днес предложението си за пускане
Коментари Харесай

Нова трамвайна линия по бул. България предлагат градски активисти

От сдружението " Спаси София " разгласиха през днешния ден предлагането си за стартиране на нова трамвайна линия по бул. България, която да подкрепя извънредно натоварената линия 7 и да обезпечава нови връзки на редица южни квартали с центъра и метрото . От неправителствената организация плануват новата линия 17 да се движи паралелно с линия 7 сред Борово и пл. Македония, след което маршрутът ѝ да продължава по ул. Алабин и бул. Княгиня Мария Луиза до Централна гара.

Общинският консултант Борис Бонев съобщи, че се цели усъвършенстване на комфорта за пътешестване и понижаване на интервалите за придвижване по бул. България и около НДК. Сегашната линия 7 е втората най-натоварената и употребена линия в столицата и постоянно трамваите пътуват препълнени.

От Спаси София споделят, че предлагането им е учредено да данните на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) , които демонстрират натовареност над допустимата на трамвайните мотриси по линия 7, както и най-хубава събираемост от билети в целия град. " В подтекста на тежкото положение на градския превоз в столицата, предлагаме метаморфоза на трамвайния превоз, тъй че без спомагателни финансови разноски, по едно и също време ще се усъвършенства обслужването на пасажерите и приходите от карти и билети . Именно по тази причина чакаме ръководещите да поддържат предлагането ни и то да бъде въведено при завършването на ремонта на пл. Македония в края на февруари. " - изяснява Андрей Зографски от Спаси София и специалист към комисията по превоз на Столичния общински съвет.
 Спират трамваи № 6 и 7 в София поради ремонт
Спират трамваи № 6 и 7 в София поради ремонт

От Столичната община разкриват краткотраен превоз

Сред претекстовете на градските деятели е основаването на нови директни връзки с градския превоз сред южните квартали, центъра и най-натоварените метростанции . " С линия 17 ще можем да пътуваме без прекачвания сред гъстонаселени квартали като Гоце Делчев и Стрелбище и метростанциите Сердика и Лъвов мост. Интервалите на придвижване ще бъдат понижени, а хората ще чакат по-малко по спирките и ще пътуват удобно в по-малко претъпкани трамваи. " - изясняват изгодите от Спаси София.

С въвеждането на новата линия 17 се планува и метаморфоза на част от съществуващите линии. Целта е да се усъвършенстват разноските и да се подобрят връзките. Трамваите от линия 1 ще бъдат зачислени към новата линия 17, а трамвай 6 ще бъде заздравен с още три мотриси, за възстановяване на обслужването на значими квартали като Иван Вазов, Надежда, Свобода и Обеля. Борис Бонев споделя, че новото предложение взима поради, както подобряването на изискванията за пътешестване с градския превоз, по този начин и финансовите аспекти на системата . Смята, че всички ще завоюват от новите промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР