От Саймън Луис и Хюмейра Памук(Ройтерс) – Израелското разширяване на

...
От Саймън Луис и Хюмейра Памук(Ройтерс) – Израелското разширяване на
Коментари Харесай

Блинкен казва, че новите селища на Израел на Западния бряг са „несъвместими“ с международното право

От Саймън Луис и Хюмейра Памук

(Ройтерс) – Израелското разширение на селищата в окупирания Западен бряг е несъвместимо с интернационалното право, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в петък, сигнализирайки за връщане към дългогодишната политика на Съединени американски щати по въпроса, която беше обърната от предходната администрация на Доналд Тръмп.

Администрацията на Тръмп в 2019 дейно поддържа правото на Израел да строи селища на Западния бряг, като изостави дългогодишната позиция на Съединени американски щати, че те са „ несъвместими с интернационалното право “.

Говорейки на конференция по време на пътешестване до Буенос Айрес, Блинкен сподели, Съединените щати бяха разочаровани от известието на Израел за проектите за създаване на нови жилища в окупирания Западен бряг, като споделиха, че те са контрапродуктивни за постигането на дълготраен мир.

„ Те също са в несъгласие с интернационалното право. Нашата администрация поддържа твърдо опълчване на разширението на селищата и по наша преценка това са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР