От Сърбия се очакват три неща - първото е признаване

...
От Сърбия се очакват три неща - първото е признаване
Коментари Харесай

Вучич се оплака от натиск за признаване на Косово, отказ от Република сръбска и санкции срещу Русия

От Сърбия се чакат три неща - първото е признание на самопровъзгласилата се самостоятелност на Косово и Метохия и отвод от поддръжка за Република Сръбска, второто е въвеждане на наказания против Русия и заемането на антикитайска позиция, а третото е установяването на " марионетен режим " в Сърбия. Това разгласи сръбският президент Александар Вучич в послание, направено на конференция, представено от РТС.

„ Макар мнозина да се смееха, факт е, че и против Русия нещата в Украйна не вървят толкоз елементарно, колкото мнозина на Запад си мислеха. Инициативата е на руснаците. Искаме или не желаеме, има заплаха, и това се е случвало в предишното, в полза на отбраната на страната си Путин да се базира на прецедента с Косово. Тъй като на Запад знаят това, за тях е значимо да окажат напън върху Сърбия да признае без значение Косово “, изясни Вучич.

„ В рамките на тази тематика е и отводът от Република Сръбска, като унищожителен фактор на Балканите под въздействието на Русия. Ето за какво е значимо Сърбия освен да повтори, че зачита териториалната целокупност на Босна и Херцеговина “.

Както показа той западната позиция, „ значимо е да се откажем от Република Сръбска, Сърбия да работи интензивно против районен съд и единствено когато се откажем от нея, ще бъдем добре “.

Като второ нещо, което се желае от Сърбия, той уточни въвеждането на наказания против Русия и придържане към антикитайска позиция, а като трето - въвеждането на " марионетен режим " в Сърбия, какъвто съществуваше до 2012 година, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР