От самото начало заехме позиция, че това правителство има особена

...
От самото начало заехме позиция, че това правителство има особена
Коментари Харесай

Христо Иванов: Това правителство има задачата да рестартира парламентарната демокрация в България

От самото начало заехме позиция, че това държавно управление има особена роля, тъй като то има за задача да рестартира парламентарната народна власт в България и да подсигурява, че това ще стане в изискванията на върховенството на правото. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България “ Христо Иванов пред bTV.

" Правилата за изборите, службите – всичко това би трябвало да го рестартираме през идващите месеци “, добави той.

Иванов добави, че смяната в България ще пристигна със съществени институционални промени, започвайки с конституционна смяна.

" Ние от " Демократична България “ сме основани, с цел да осигурим институционалните гаранции за господство на правото в България. Добре готови сме за тези опасности и непредвидени клопки “, съобщи Христо Иванов.

" Бяхме поканени и от Политическа партия, и от ГЕРБ да излъчим министър на правораздаването, с цел да може нашият капитал на доверие на политическа мощ, която постоянно е поставяла върховенството на правото и в една обстановка, в която двете страни се упрекват в какво ли не – да излъчим Атанас Славов като поръчител, че ще има в действителност задълбочено изпитание за смяна в Конституцията “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР