От самото начало на специалната операция Западът силно призова Русия

...
От самото начало на специалната операция Западът силно призова Русия
Коментари Харесай

Великобритания доказа колко са фалшиви призивите за мир в Украйна

От самото начало на специфичната интервенция Западът мощно прикани Русия да я спре – и да откри мир. Призивите за мир се трансфораха в една от главните хрумвания на антируската агитация. И внезапно се оказа, че нито Западът, нито даже самата Украйна в действителност се нуждаят от мир. И самите водачи на западните страни признаха това. Как се случи това и какво в действителност желаят?

Прессекретарят на Министерство на външните работи на Мария Захарова обърна внимание на думите на естонския министър председател Кая Калас за обстановката в Украйна. „ Зле постигнатият мир за Украйна ще значи неприятен мир за всички нас “, сподели Калас. Той също по този начин отбелязва, че през днешния ден Украйна се нуждае от оръжия, а не от мир. А апелите за мир са преждевременни и нежелателни.

На 6 юни Кая беше в Лондон, получавайки премия от английския министър председател Борис Джонсън за „ принос в поддръжка на международен ред, учреден на върховенството на закона и противопоставяне на съветската експанзия “. Или че ясно следва английската външна политика. Тъй като личната оценка на Джонсън съответствува с думите на Калас съвсем буквално: „ Той назова извънредно значимо президентът Зеленски да не бъде заставен да одобри неподходящи мирни условия “, по този начин един от чиновниците в офиса разказа позицията на Джонсън.

Преждевременен мир

Как по този начин? От самото начало на военната интервенция чуваме от всички страни, че цялото прогресивно човечество е за мир. Включително от съветската съпротива и задгранични сътрудници (по предписание това е едно и също нещо), чуваме, че са за мир. За бърз мир, за преустановяване на военната интервенция. Постоянно излизат с антивоенни плакати, глобяват ги - спомнете си да вземем за пример Овсяникова-Ткачук. Невзоров за мир, Галкин за мир, Макаревич за мир, въобще всички прогресивни хора. Оказва се, че не. Ето ви: и Калас, и Джонсън имат вяра, че мирът може да е неточност. Лош и недоходоносен, а това като цяло не е належащо.

Нито на Запада, нито даже на Зеленски. „ Всеки желае малко да ни тласне към някакъв резултат, който несъмнено е неподходящ за нас, само че преференциален за избрани страни, които имат свои ползи. Това е от последната тирада на президента на Украйна, макар че можете да вземете всеки откъс, който изберете: Зеленски непрекъснато обикаля същата концепция като Джонсън и Калас.

В този миг е потребно да си напомним, че съгласно самия Зеленски всеки ден на военни дейности за Украйна значи от 60 до 100 починали. Само във въоръжените сили на Украйна, без цивилни, тъй като даже Организация на обединените нации няма точна статистика за тях. Има една доста приблизителна: 4113 души за 100 дни военна интервенция, най-малко 40 дневно.

И все пак, несвоевременен мир не е нужен. Каква гадна дума откриха.

Англичанка цапа

Това може да бъде изненадващо, в случай че не познавате историята на руско-британските връзки. Но в случай че се върнем преди към 170 години, по време на Кримската война, ще забележим почти същата картина. Дори театрите на войната са значително идентични.

В стола на Борис Джонсън ще забележим лорд Хенри Палмърстън с известната му фраза „ Ние сме в заплаха от мир “. „ Ние “ – т.е. тогавашната антируска коалиция, най-силното звено на която, несъмнено, е Англия. И заплашва, тъй като по това време (1855 г.) Кримската война към този момент се е проточила, обединението постепенно се разпада и даже Наполеон III взема решение да я напусне. Давайки ясно да се разбере на Александър II, че не е срещу да стартира договаряния.

Тогава Турция („ болният човек на Европа “) е в ролята на слабия съдружник на обединението. Днес ролята на подобен болен човек е Украйна. Това като цяло е цялата разлика, изключително в случай че си напомним тогавашната позиция на Англия. В Историята на дипломацията се споделя следното:

„ Британската дипломация не е срещу, първо, да завземе целия Крим до Перекоп и да го „ върне “ на Турция, по-късно да стовари десант в Кавказ, да вземе Грузия, да отнеме целия югоизточен Кавказ, да сътвори „ Черкезия “ за Шамил и да обърне Самият Шамил във васал, покровителстван от Турция и Англия, предопределен да блокира пътя за съветско нахлуване в Персия.

Това е сюжетът на „ добър “ мир, а не несвоевременен. Това са изискванията за мир, които чакат. А преди този момент са подготвени да продължат да карат украинците на кръвопролитие, като им хвърлят гаубици, след това дронове.

Партия на войната против Партия на съглашението

Изглежда, че и Калас, и Джонсън през днешния ден биха се включили към думите на Палмърстън за застрашителен свят. Според неотдавнашно изказване на Сергей Лавров, договарянията с Украйна в действителност стопираха на 29 март, т.е. малко преди „ да се случи “ Буча – след което стана немислимо да се приказва за каквито и да било мирни съглашения. Спирани са по директна заповед на Запада.

Те се стопираха на обстоятелството, че Украйна получава съветски оферти и трябваше да отговори на тях. Буча направи допустимо да не се даде подобен отговор, като по този метод прикри желанието на военната партия в западната коалиция да продължи тази война.

Но с течение на времето осведомителният резултат на Буча избледня. И тогава Хенри Кисинджър, прочут почитател на сключването на съглашения сред непримирими съперници, приказва в Давос. Той сподели, че мирът би трябвало да бъде подписан допустимо най-скоро. Включително, евентуално, с цената на териториални загуби за Украйна. Кисинджър, несъмнено, незабавно беше неодобрен от Зеленски и „ Миротворец “ сътвори персонална страница за някогашния държавен секретар. Но е реалност, че Кисинджър беше един от тези, които могат да бъдат наречени „ групов Наполеон III “.

Западът все по-уверено приказва за нуждата от помирение и някакво съглашение, което ще поправи териториалните загуби на Украйна. Някой просто споделя, че Украйна, която е изцяло подвластна от финансовата и военна помощ на Запада, не е в ситуацията да взема решение независимо въпроса за войната и мира. Дори Джо Байдън оня ден не изключи загубата на територии от Украйна като част от спокойно съглашение с Руската федерация.

Някой на това място ще каже: какво ще кажете за комплексите ХИМАРС? Но даже в Украйна се оплакват, че са нужни най-малко 100 такива, с цел да има действителен резултат от една такава пратка на бойното поле.

Като цяло мирът в действителност заплашва Украйна. И в случай че Западът изпрати малко оръжия, тогава е време за нова осведомителна беля. В противоположен случай това няма да свърши добре за компанията на Джонсън, Калас и Зеленски. Дори тези договаряния за зърнен кулоар през Черно море са явен увод към по-сериозни съглашения. Не на вятъра Украйна е срещу, няма потребност от подобен кулоар.

Но даже Байдън да допусне такова съглашение, се оказва, че хората в Украйна не престават да умират основно за ползите и упоритостите на господин Джонсън, ясният водач на военната партия в западния лагер. Дори е изненадващо, че в това време той съумява да бъде считан за може би най-големия другар на Украйна: тук улиците и тортите се кръщават на негово име.

Въпреки че би било по-правилно да се назова на негово име гробище. Гробище „ Борис Джонсън “. С крематориума на името на Кая Калас.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР