От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха

...
От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха
Коментари Харесай

Работници и транспорт поискаха от премиера в икономическа зона Божурище

" От самолета тук се вижда голям град. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този ритъм на строителство ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при визитата си в Икономическата зона София-Божурище.

В завода на немската компания " Мултивак " за опаковъчни материали обявиха пред премиера, че имат потребност както от личен състав, по този начин и от превоз . В отговор Борисов анонсира, че отива да види градежа на автомагистралата по какъв начин върви.

Докато се разхождаше сред машините министър председателят Борисов се обърна към финансовия министър. " Влади (Владислав Горанов - б.р.), с Томислав (вицепремиерът Томислав Дончев) би трябвало да докарате и Вълчев (Даниел Вълчев, министър на образованието) от просветата. През техническите университети би трябвало да минат... инженери, технолози, шлосери - никой не желае да...(работи) ", съобщи министър председателят.

Той запита един от служащите: " ти на твоите състуденти казваш ли им, че заплащат тука, да се разпространява ", и получи одобрителен отговор. " Каза, че заплащат добре, не ми беше комфортно да запитвам какъв брой ", съобщи Борисов към хората, които го придружаваха.

Междувременно от Министерски съвет осведомиха, че заводът, който бе открит у нас през предходната година, е първото дружество на международния водач в опаковъчните решения на изток от Германия. Инвестицията в обекта е над 37 млн. лева и са открити 153 нови работни места .

" Не единствено че не си отиват вложителите, само че дойдат ли - и надграждат ", сподели Борисов при разходката си в завода.

Преди да прегледа завода Борисов дружно с вицепремиера Томислав Дончев , с финансови министър Владислав Горанов и заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков видяха новата логистична база на компанията JYSK, която също е в тази индустриална зона.

Строителството на датската логистичната база стартира през лятото на 2017 година, когато компанията разгласи, че с инвестиция от 107 милиона евро ще построи в България четвъртия си в света логистичен център. От него се доставят магазините в България, Гърция, Румъния, Хърватска, Словения, Босна и Сърбия. Другите центрове на веригата са в Дания, Швеция и Полша .

От Министерски съвет твърдят, че новата база ще разкрие към 300 нови непрекъснати работни места , свързани с превоз, ръчни действия по стоките. От датската верига са пресметнали, че складовете край София ще икономисват 10 милиона километра годишно за доставки на артикули в Балканския район.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР