От събота, 15 януари, зелените сертификати на стотици хиляди французи,

...
От събота, 15 януари, зелените сертификати на стотици хиляди французи,
Коментари Харесай

От 15 януари хиляди французи останаха без зелени сертификати

От събота, 15 януари, зелените документи на стотици хиляди французи, които не са получили бустерна доза от имунизацията против Covid, бяха дезактивирани, заяви Le Figaro.

„ От през днешния ден се причислявам към категорията на жителите по-ниско качество “, споделя 37-годишният Елиас, визирайки речта на президента Еманюел Макрон от предходната седмица. „ Това е избор, който не е елементарен, само че това е моят личен избор “, прибавя той. Преди по-малко от година Елиас се е ваксинирал, смятайки, че това е негов „ цивилен дълг “, с цел да отбрани себе си и останалите. Днес към този момент обстановката се е трансформирала и той не мисли по този начин. Правителството не е съумяло да го убеди да се инжектира трети път. Нещо повече: „ Агресивната им връзка по отношение на имунизационния документ ме кара да се съпротивлявам “, споделя той.
Франция утвърди проектозакона за имунизационните паспорти (ВИДЕО)
Френският парламент утвърди дефинитивно, с последно гласоподаване на депутатите, проектозакона, въвеждащ имунизационни паспорти, които прави...
Прочети повече
Подобно на Елиас, стотици хиляди французи изгубиха така наречен си  санитарни пропуски на 15 януари. Генералната дирекция по опазване на здравето във Франция оцени броя на 560 000 души. Това са всички тези пълнолетни поданици на страна, които не са получили бустерна доза седем месеца след втората си инжекция или след прекарано преболедуване на вируса.

Такъв е казусът и с Патрик, който е боен, написа изданието. Тъй като е имунизиран още през юни 2021 година, неговият документ е бил деактивиран по-рано – още на 15 декември. В неговото състояние са доста други хора, в това число всички жители над 60-годишна възраст, за които бе сложено категорично това изискване. „ На 15 декември в 11:45 ч. отидох до бара и документът ми беше деен. В 12:15 ч. в ресторанта той към този момент беше спрян “, споделя 50-годишният боен. Той обаче твърдо отхвърля да си постави бустер, даже в случай че специалността му постанова наложителна имунизация. " Защо? Защото държавното управление ни лъжеше две години. Защото тази по този начин наречена ваксина не работи с изключение на в тежки случаи ”, споделя Патрик пред Le Figaro. „ Служих на страната си 25 години. Ако демократичната обстановка не се усъвършенства, ще напусна страната ” ”, прибавя той.

Подобно на Елиас и Патрик, които са с две дози ваксина против Коронавирус, само че отхвърлят да си слагат трета доза, Алис, 25-годишна парижанка, изрича недоволството си против държавното управление. Тя споделя, че даже да се окаже в ситуацията на „ антиваксър “, ще избере да не следва повече „ неуместните ограничавания, наложени от управляващите, за които е мъчно да се откри някакво здравно опрощение “. „ Моят избор е да не се имунизирам “, приключва тя.

Сред хората, които губят зелените си документи, не всички се опълчват на наредбите, написа още френският всекидневник. Много от тях просто не са разбрали новите условия за удължение на документите и се усещат изгубени в безкрайните административни условия, доста от които звучат спорно и объркващо.
Учителите във Франция на митинг поради безредните ковид-мерки
Учителите във Франция излязоха на митинг, тъй като съгласно тях държавното управление не е съумяло да одобри съгласувана политика за ръководство на...
Прочети повече
 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР